Home » Laatste nieuws » Jugs, run outs en een ongeslagen kampioen, HCC – VCC Zami (0, 2)
Laatste nieuws

Jugs, run outs en een ongeslagen kampioen, HCC – VCC Zami (0, 2)

“Toen we kampioen werden waren we ongeslagen, dus we zijn ongeslagen kampioen geworden.” Wijze woorden van HCC voorafgaand aan de wedstrijd. De ironie..

Op zaterdag 11 augustus mochten we weer. Ditmaal uit bij de Koninklijke Haagse. De zon scheen, het lange gras was groen en het clubhuis was ouderwets donker. Kortom, een prima dag om lekker te cricketen. Voor de verandering gingen we eerst batten. Eindelijk. JW en Yves gingen openen. Als cricket een sport was geweest waar je zo min mogelijk runs in zo veel mogelijk ballen moet maken dan was JW de beste. Helaas is dit niet zo. Net toen hij een paar ballen raakte kreeg hij last van z’n lies. Gelukkig maar, je zou maar een strike rate van boven de 100 hebben.. Retired Hurt. Yves pakte hier en daar een single en stond prima te batten. Helaas bowlde jonkheer de Villeneuve (de Ville a.k.a. Franconville) een redelijk nette bal en verwijderde hij Yves voor 16.

Tobias was solide aan het batten en leek op z’n vader door niet meteen te lopen na een caught behind. Mark van Outeren is net vader geworden. Gefeliciteerd met kleine Thomas. Helaas gaat hij naar HCC. Laten we hopen dat hij het (cricket) talent van zijn moeder heeft. Ik weet niet meer hoe Mark uitging, maar het was vast geen goed shot.

61/4 na 18 was een redelijke start, zeker na de dots van JW. Nu kwamen onze big guns! Sander van Wissen, Marek Molenbuur en Marc ‘korte broek’ Nota. Een target van 300 leek realistisch. Dit liep anders. San oogde solide maar ging helaas uit op 13. Marek maakte 2 fantastische runs en moest toen langs de kant zitten. Ivo kwam tussendoor even kijken en eindigde het seizoen hoe hij hem was begonnen, quack quack. Noot mokerde een 6 en een 4 en leek gesetteld. Dit was niet het geval en hij ging uit op 13. 90/7 was geen geweldige uitgangspositie. Ondergetekende raakte wonderbaarlijk een paar ballen, liep niet op een vermeende edge en top edgde de bal terug in de handen van de bowler.

Toen kwamen de hoogtepunten van onze batting innings. De legende van de Zami’s ging batten. Fritzel heeft ooit Trottman uitgekregen trouwens! Kent u dat verhaal nog niet dan vertelt hij dit u graag. Ik dwaal af. Frits stond goed te batten en vooral de communicatie met Martin ging erg goed. Leuk om te zien dat het runnen zo goed ging, Martin run out. Shujah kwam in op 12 (Zami cricket, Zami regels) en hij zorgde ervoor dat Frits aan het zuurstof moest na een 3. Eigenlijk 2, want Frits ging run out.

138 all out leek niet veel. We werden zelfs nog geholpen door het fielden van de Haagse. Elke drop betekende een jug voor na de wedstrijd. De dubbele cijfers werden gehaald.. Wat opviel was de intensiteit van het fielden van HCC. Niet alles was perfect, zie de jugs, maar het enthousiasme spatte er van af. Dit was, ook al was het tegen ons, leuk om te zien vanaf de kant.

HCC was ouderwets arrogant tijdens de lunch (je kunt het ook zelfoverschatting noemen) en ze dachten al aan een Invincible season. Om dit duidelijk te maken opende de captain zelf. 6 runs later zat hij aan de kant. Martin had daarvoor het wicket van zijn openingspartner gepakt na een fantastische catch van Toob behind the stumps. Duikend naar rechts, laag en met één hand. Beauty! Zou het dan toch kunnen om de Invincibles te verslaan? VCC was aan het fielden als tijgers, de batsmen werden onder druk gezet en wides werden moeilijk gevonden.

Het bowlen bleef tight en de Koninklijke hadden het lastig. Na een goede opening van Shujah en Martin was Noot aan de beurt. Hij liet zien hoe snel hij was en bowlde ook nog eens line & length. Dit leverde hem helaas geen wicket op, hierover later meer. Ondergetekende mocht ook een balletje gooien en dit leverde zowaar 4 wickets op. Shu was de enige die begreep dat het niet de bedoeling was dat ik er 5 zou pakken dus liet hij ‘per ongeluk’ een balletje vallen. Bedankt he Shu!

Op een stand van 50/7 was de wedstrijd zo goed als gespeeld. Er moest alleen nog afgerekend worden met G. van Balen. Captain Sander bedacht iets geniaals en liet JW de handschoenen aantrekken en Toob bowlen. Dit ging hem beter af dan zijn vader en na goed callen van Martin werd van Balen gevangen voor een mooie 25. Arnie bowlde 3 overtjes, pakte 3 wickets en ging maar voor 9 runs. Leuk voor je Arn!

Shujah werd teruggebracht om alsnog een wicket te pakken en dit deed hij fantastisch. De mid-stump van de laatste batsman werd ontworteld en de 2 punten werden naar Voorburg meegenomen. “Het maakt niet uit, we zijn toch al kampioen” gaf aan dat het de Koninklijke wel degelijk wat uitmaakte..

Na de wedstrijd werden jugs verdeeld en bittergarnituur genuttigd. Ook werd de ‘Denk aan je elleboog Cup’ uitgereikt door San. Noot mocht deze geweldige prijs in ontvangst nemen, omdat hij als enige bowler geen wicket had gepakt. Iedereen was het erover eens dat dit de terechte winnaar was van de prijs met de drie gaten en Noot nam deze prijs dan ook graag in ontvangst. Op zondag pakte Noot 2 wickets en maakte hij 37 runs en dus blijkt maar weer dat cricketen op zaterdag moeilijker is dan cricketen op zondag. De speech die daarna volgde was onnavolgbaar en werd uiteraard gedaan in korte broek.

Rond een uur of 8 werd er begonnen aan de Zamilympics. Deze Olympische Spelen voor talentloze begon met een fraai spel waarbij er een bal onder een stoel gegooid moest worden. De middelste stoel was 100 punten waard en de buitenste waren 50 punten waard. Underdog Ivo Neuerburg piekt alleen tijdens de Spelen en werd eerste. Fritzel bowlde niet vandaag (misschien wonnen we daarom ook weer eens ;)) maar pakte wel een podiumplek boven ‘bowlers’ Martin en ondergetekende.

Het tweede spel was klootschieten. Ik weet nog steeds niet wat dat betekent, ik ben geboren in 1996, maar in mijn ogen was het een bal zo ver mogelijk over het asfalt van HCC laten rollen. JW haalde het kunstgras en was daarmee de terechte winnaar. Zoals u ziet op de foto’s worden de Spelen in opperste concentratie gespeeld en alle resultaten worden in een spreadsheet bijgehouden door JW.

Er is nog steeds maar één team een heel seizoen ongeslagen gebleven en hier werden de HCC’ers in de derde innings goed aan herinnerd. Hulde voor de lekkere lunch en de gastvrijheid, die is altijd top bij jullie! We zien jullie volgend jaar weer. Het was een leuk seizoen met een goede afsluiter. Complimenten aan Sander voor zijn eerste jaar als captain. Iedereen heeft de kans gekregen en de sfeer was altijd top. Ook hadden we er altijd 11 en vaak zelfs 12. De invoering van de Zamilympics vind ik persoonlijk een geweldig initiatief en ik hoop dat we dit in heel Nederland kunnen invoeren. Onderstaand vind u ‘the laws of Zamilympics’, ik hoop dat u de regels respecteert en de Spelen met uw eigen (ZAMI) team gaat beoefenen. Er moet echter wel een objectieve umpire zijn, want op de één of andere manier staat JW bovenaan… De finale moet nog gespeeld gaan worden, wij houden u op de hoogte!

Floris van Hoogdalem