Home » Nieuws » VCC 1 KAMPIOEN!!!
Verslagen VCC 1 Nieuws

VCC 1 KAMPIOEN!!!

WebKampioen

Foto: Het team viert het kampioenschap

Vorig jaar om deze tijd degradeerde VCC naar de Eerste Klasse en werden de hoofden bij elkaar gestoken hoe de opgelopen achterstand zo spoedig mogelijk weer zou kunnen worden goedgemaakt. Met Nolan Clarke werd een ervaren coach binnengehaald en dat bleek een gouden greep. Zijn coaching sloeg aan bij de veelal jonge spelers uit de veel geroemde jeugdopleiding van VCC en de terugkeer van de broers Philip en Viv Kingma zorgde voor een extra kwaliteitsimpuls.

Enige weken geleden was het al duidelijk dat -door de dit jaar versterkte promotie- VCC 1 volgend jaar weer in de Hoofdklasse zou acteren. Op zondag 7 augustus werd de kroon op het werk gezet door overtuigend van Dosti United 2 te winnen in een wedstrijd die nooit echt een wedstrijd werd.

Zoals zo vaak dit jaar won VCC de toss en ook als zo vaak koos VCC er voor om eerst te fielden. De enorm sterke aanval van de Voorburgers bleek -net als in de eerder thuiswedstrijd in juli- ook nu Dosti United weer te machtig. Slechts drie batsmen kwamen in de dubbele cijfers en bij 88 was het dan ook “all out”. Viv Kingma en Philip Kingma en Yasir Hamid deelden elk 3 wickets.

Na de lunch was de start van VCC niet erg overtuigend. Het batten blijft een kwetsbaar onderdeel en na vier overs zaten de openers Rhys McCarthy (6) en Mohit Hingorani (3) al weer aan de kant en begonnen de fans enigszins bezorgd te kijken. Rob Fisher (43 not out) en eigen kweek Adriaan Verbeek (27 not out) stabiliseerden gelukkig de innings en kort na vier uur was het gedaan.

Het team beloonde zichzelf twee wedstrijden voor het einde met het kampioenschap en keert daarmee terug op het een na hoogste niveau in Nederland. Voor de club zit hem de winst vooral in het feit dat het dit jaar vooral leunde op de inbreng van eigen spelers die de batting en bowling ranglijsten aanvoeren. Omdat de aanval zo sterk was uitte zich dat vooral in de bowlingcijfers, waar Vivian Kingma, Philip Kingma, Steffen Mulder en Yasir Hamid allemaal hoog genoteerd staan. Bij de batting ranglijsten valt vooral de 16-jarige Bas de Leede op die met een gemiddelde van ruim 33 speelt.

Volgend jaar gaan we verder bouwen aan een team met een eigen gezicht en de komende jaren willen we een team ontwikkelen dat kan strijden voor promotie naar de Topklasse. Gezien de vele talentvolle jongeren in de jeugd kan dat proces met vertrouwen tegemoet gezien worden.

Scorecard