Home » Nieuws » Kaushal century brengt Zami overwinning op Ajax – 1 juni 2024
Nieuws

Kaushal century brengt Zami overwinning op Ajax – 1 juni 2024

Een century van Kaushal leidde de Zami naar de overwinning op Ajax en was de tweede 100+ innings op rij. Vers van Harry’s honderd in de wedstrijd tegen Kampong van vorige week, waren we klaar voor een herhaling tegen een Ajax-ploeg die dit seizoen nog geen overwinning heeft gezien. De wedstrijd begon in ellendig bewolkt weer waarvan we ons afvroegen of het maart was in plaats van juni, maar door eerst te fielden konden we wel een beetje opwarmen.

Ajax begon goed en het duurde tot het einde van de vijfde over voordat het eerste bloed vloeide. Het duurde daarna nog zes overs om hun volgende man uit te krijgen, waarna Ajax vastbesloten was om erin te blijven. Ze bouwden hun score op met een workmanlike run rate van acht per over voordat hun volgende man net na de waterpauze werd uitgeschakeld.

Het zijn de Chuckle Brothers

Niet dat ons veldspel hielp, met veel komische momenten, dropped catches en verschillende vieren doordat we de bal volledig misten – hoewel het ons vergeven kon worden dat het veld nat en glad was, vooral op de boundary. De rust keerde even terug in de 24e over toen een bal van Jatin, ons geheime wapen dat de batsman weer in de war bracht met een langzame bal, recht in de handen van Wouter ging.

Gelukkig voor de toekijkende fans keerde de komedie daarna even terug toen een run-out bijna niet doorging door wat geklungel bij het wicket. En toen in de laatste over werd de openingsbatsman van Ajax met 94 ballen op de voorlaatste bal uitgeschakeld, waarmee hij duidelijk zijn irritatie toonde, want hij kwam tot op één bal van het overleven van een hele innings van 210 ballen, nadat hij net zijn century had gemist. Hun laatste man slaagde erin een run te maken voordat de show voorbij was op een respectabele 193-6 voor onze bezoekers.

De kroon doorgeven

Na een uitstekende lunch, verzorgd door Jatin, gingen we op pad, ons ervan bewust dat we beter zouden moeten batten dan fielden. Na een 35-over dienst als onze wicketkeeper was Kaushal nog niet klaar. Hij opende de batting met Harry, met goede hoop op een herhaling van de century van vorige week. Maar het mocht niet komen van Koning Harold, die werd gebowld op zes runs en later afstand zou doen van de troon aan zijn openingspartner.

Dave kwam erin en haalde 19 runs voordat hij gevangen werd, waarmee hij Wouter binnenhaalde, die gebowld werd. Kapitein Mohammad kwam binnen voordat hij ook gevangen werd en bracht Chris binnen, wiens partnerschap met Harry vorige week een kandidaat was voor een Zami-record.

En zo stroomden de runs. Het constante batten van Kaushal, met 14 vieren en drie zessen, frustreerde consequent de bowlers van Ajax. Er was een nerveus moment toen op 96 de oproep ging om hem niet te vertellen dat hij zo dicht bij de eeuw was, en het dan te vervloeken. Maar we hoefden ons geen zorgen te maken en hij zeilde over de lijn na anderhalf uur op de crease, totdat Ajax hem uiteindelijk op 106 zette in de 28e over.

💯by Kaushal Marthi, right after hitting a huge six

Enter the dragon

Prem kwam erin en scoorde een prachtige zes voordat hij werd gebowld. Met een achtervolging van slechts 23 runs nodig met nog zeven overs te gaan, was het veilig om John te laten batten. Chris sloeg twee vieren en John twee singles, hoewel de uiteindelijke matchwinner een wide bleek te zijn.

Terwijl het scorebord dichter bij de benodigde 194 kwam, werden er vier wides gebowld, waarvan de laatste de balans deed doorslaan. John vierde zijn eerste ‘not out’ in zeven seizoenen bij VCC, omdat zijn innings meestal in tranen eindigt, terwijl Chris ook not out was met een respectabele 20. Nick, Jatin en Stefan kwamen niet aan bat.

En dus hebben we twee opeenvolgende centuries, één uit en één thuis. Krijgen we de hattrick volgende week thuis tegen Rood en Wit? Met opmerkelijke prestaties als deze hebben we alles om voor te spelen!