Home » Junioren » Kick-off cricketseizoen 2010
Junioren

Kick-off cricketseizoen 2010

We zijn weer begonnen! Ondanks diverse afzeggingen vanwege hockey- en voetbaltoernooien, paaseieren zoeken, British School paasvakantie en wat al niet meer, was er Paasmaandag 5 april de aftrap van het cricketseizoen 2010. 's Ochtends om 09.30 druppelden de eerste spelers en speelsters binnen en om 10.00 uur stonden de teams van VCC en een combinatieteam van Salland(!) en Rood&Wit klaar om de eerste bal te gooien. Er werd 11 tegen 11 gespeeld in een 22 over wedstrijd volgens het EBAB principe.

In alle eerlijkheid: het was nog niet echt cricketweer. Paaszondag had het nog fors geregend en de suqare was dan ook drijfnat. Gelukkig bracht het kunstgras van Wilhelmus uitkomst qua ondergrond, maar voor de toeschouwers, coaches en scoorders was het kleumen, het was ´s nachts dan ook nog dicht tegen het vriespunt geweest. Maar het deerde de teams niet. Vrolijk speelden ze hun overs en Alyan, Thomas, Babette, Stijn, Matthijs, Annemijn, Zishaan, Jan, James en Joseph weerden zich kranig tegen veelal wat oudere tegenstanders. Het werd een razend spannende wedstrijd die aan het einde nipt verloren werd. Maar dat deed er niet toe. Iedereen had het bat weer eens in handen gehad en keek al weer verlangend uit naar de volgende wedstrijd, hopelijk in wat warmer weer.

‘s Middags werd er door de U13 een 2×11 over wedstrijd gespeeld tegen Rood&Wit. Onder het goedkeurend oog van de KNCB Development Officer werd er op het hoofdveld op een fris gemaaide pitch gebowld en gebat. De wind had regelmatig vat op de bal en zorgde voor nogal wat vangen, maar ook hier was iedereen blij weer naar buiten te kunnen. Nog afgezien van het feit dat de temperatuur inmiddels naar boven de 10 graden was gestegen, konden de toeschouwers nu ook achter het glas genieten van de verrichtingen van Julien, James, Jai, Mario, Danny, Leon, Koen en Jesse. Ook hier werd er net aan verloren, het was mooi om te zien dat de overwinning gevierd werd als een landskampioenschap. De spirit is er.

Beide teams werden door Marianne getrakteerd op een vortreffelijke lunch en om 17.00 uur werd de dag afgesloten.

Marjan, Agnieta, Jan-Willem, Dorith, Peter, Patrick en Tim bedankt voor het helpen organiseren!

Rood & Wit en Salland, bedankt voor het komen!

Wilhelmus bedankt voor het honoreren van onze last-minute call, zodat we op het kunstgras konden spelen!