Home » Junioren » Koele Kikkers van de U9 vermaken zich in Schiedam

Koele Kikkers van de U9 vermaken zich in Schiedam

Op het schitterende , nog niet helemaal klaar zijnde  sportcomplex van Herremus in Schiedam gingen ‘de Koele Kikkers’ van de Voorburg CC op zoek naar hun tweede overwinning van het seizoen 2018.

Thijs verloor de toss en de captaine van Hermes verzocht ons om als eerste te gaan fielden.

Broer Daan mocht de bowling deze wedstrijd openen en deed dat meer dan verdienstelijk, soms een beetje als de Malinga van Sri Lanka en ook wel a la Muralitharan van dat zelfde Sri Lanka, maar gelukkig toch het vaakst als Daan Molenbuur, zoon van de VCC legend en scorer Marek ‘Arnie’ Molenbuur.  Alleen heb ik zijn vader niet zo vaak op de grond zien zitten als Daan, daar is dus de ruimte voor verbetering en ben ik al bezig met oefeningen voor de wintertraining om dit een mooie positieve wending te gaan geven.
Thijs bowlde als een ware captain met af en toe een heuse Jeff Thomson delivery er tussen die af en toe op fine legg eindigde.
Gero was vandaag onbespeelbaar, maar daar zullen zijn moeder Ana of broers Tobias en Alejo ongetwijfeld mee te maken hebben.
Liam boekt waanzinnige progressie en zal hoogst waarschijnlijk zijn voorbeeld zien in onze eerste 11tal speler Brendon Dale Glover , gelukkig laat hij zijn elleboog op de juiste plek en wordt Liam bijna rookvrij gestimuleerd door zijn familie.
Rushab was unplayable and looked like Hardik Pandya, what a classy player.
Stefan zou misschien wel het liefst willen lijken op Lebron James, maar had veel meer weg van West Indië fastbowler Joel Garner.

Wat een topteam en wat een Koele Kikkers en zodoende kwam het Licht Blauwe Team van Hermes DVS van Sportpark Harga niet verder dan 86 runs voor het verlies van 5 wickets.

Tijdens de inningsbreak was er deze keer zelfs limonade en lekkers voor de spelers. Absoluut, waanzinning, ongelooflijk lekker natuurlijk!

Enige verontwaardiging was er wel toen naast ons veld werklui in witte pakken en met zuurstofmaskers de oude tribune van profvoetbalclub SVV aan het afbreken waren.  Even werd er zich toch wel afgevraagd om wij hier nu wel echt veilig waren, maar toen we de machinist van de dragline met ontbloot bovenlichaam zagen waren we toch weer een beetje gerustgesteld of misschien ook weer niet.

De kids hebben hier volgens mij niks van meegekregen en wilde niks anders dan gewoon lekkâh batten.
Thijs (6) opende de batting met Liam (11), waarna Rushab (5) en Daan (6) het goede werk voortzetten.
Geronimo (17) en Stefan (28) maakte de innings professioneel af, waardoor Voorburg eindigde op 125 voor 2 wickets en de punten mee terug gingen naar Voorburg.

Maar natuurlijk niet voordat er weer zo’n heerlijke , bijna “suikervrije” gezamenlijke lunch werd genuttigd met nagenoeg even veel spelplezier als in onze wedstrijd.

-MN

Over de schrijver

Richard de Lange