Home » Verslagen » Koele Kikkers VCC U9B blijven aan de weg timmeren

Koele Kikkers VCC U9B blijven aan de weg timmeren

Deze week stond de wedstrijd Excelsior’20 op het programma en deze match werd voor het clubhuis gespeeld op het ietwat te hobbelige hoofdveld van de Voorburg Cricket Club.

Ondanks dat het veld nog geen biljartlaken is, drijven mijn gedachten nog wel eens af. Wat zou het toch mooi zijn als we een keer een U9 toernooi zouden organiseren op ons hoofdveld? Hoeveel van die U9 veldjûhs zouden we aldaar dan kwijt kunnen? 6, 8, misschien wel 9? Wat zou dat een feest zijn en hoe zouden dan de aardbeien met slagroom smaken? Het zou in ieder geval een groot feest worden voor en op onze club, waar onze onder 9 jongens sowieso goed aan de weg aan het timmeren zijn.

We begonnen de wedstrijd tegen het team uit Schiedam eerst fieldend. Deze week bestond het team uit Daan, Rushab, Uzair, Ger, invaller Thijs en debutant Mo. Mo is het broertje van Sachall uit de U15 en zoon van de bekende Haagse marktkoopman Farooq.

Als je bij Farooq langs gaat op de Haagse markt dan kom je er bijna niet meer weg en zeker niet zonder kleding uit zijn winkel, maar vaak ook niet zonder kibbeling gegeten te hebben van zijn buurman de Visboer. Farooq is een hele grote cricketliefhebber en voorziet zijn kinderen graag van info tijdens de wedstrijdstrijd en vaak ook het gehele team. Niet altijd heel erg duidelijk, maar als je een beetje Urdu spreekt zoals ik dan begrijp je precies waar hij het over heeft. Eigenlijk zou hij dat natuurlijk aan de coaches moeten overlaten, maar dat vindt Farooq best nog wel eens lastig. Wie weet gaat hij na het lezen van dit verslag nog beter zijn best doen om dit de volgende keer niet meer te doen en gaat hij extra zijn best doen om alleen maar aan te moedigen met een ouderwetse Shabaz Shabaz! Zijn zoon Mo is overigens een VCC-topper in opleiding, een legbreakbowler die iets weg heeft van Abdul Qadir en een lefthander die zeker fleurt met de klasse van Saeed Anwar.

Excelsior maakt tussendoor 150+ runs en Mo, Rushab en Ger nemen de meeste wickets, helaas geen vangen deze keer. Tijdens het batten gaan we net iets te vaak uit om het Excelsior echt moeilijk te maken, maar ons runnen tussen de wickets was deze week een lust voor het oog. Daan 5, Mo 10, Rushab 15, Uzair 9, Geronimo 22 en invaller Thijs een mooie en goed gerunde 19 runs samen met de extra’s bracht dat onze Stoere Kerels op zo’n 100+ runs en dat was deze keer net niet genoeg.

Na de prima verzorgde lunch door onze Farooq was alles weer snel vergeten en konden we weer gaan toeleven naar de training van as vrijdag. Ik heb gehoord dat er een BBQ op het programma staat na die training en dat we zelfs kunnen blijven kijken naar de grote Stoere Mannen van VoorburgCC 1 die een 20/20 spelen tegen Quick.

-MN

Over de schrijver

Richard de Lange