Home » Kom cricketen bij Voorburg Cricket Club 1

Kom cricketen bij Voorburg Cricket Club 1

Probeer Cricket met 3 gratis proeflessen
Twee jeugdteams van VCC

3 gratis proeflessen

Lijkt het je leuk om te leren cricketen? Je bent van harte welkom bij VCC! Met meer dan 100 jeugdleden zijn we de grootste en misschien ook wel de gezelligste cricket club in Nederland. Je kunt al cricket spelen vanaf 4 jaar. Wacht niet langer en meld je nu aan voor 3 gratis proeflessen.

3 gratis Cricket proeflessen

 

Babette en Nikki vieren hun clubrecord
Babette en Nikki vieren hun clubrecord

Cricket

Cricket is een teamsport voor zowel jongens als meisjes. Het is een gooi- en slagspel, vergelijkbaar met honkbal en slagbal. Tot ongeveer 13 jaar speelt de jeugd in gemengde teams. Het spel is makkelijk te leren, de spelregels zijn aangepast aan de verschillende leeftijdscategorieën.

  • Voor jongens en meisjes
  • Vanaf 4 jaar
  • Alle niveaus
  • Internationaal

 

 

 

Internationaal

Cricket is zeer populaire sport in landen als Engeland, Australië, Nieuw Zeeland, India, Pakistan en Zuid-Afrika. Dat zie je terug in het ledenbestand van de Nederlandse clubs en dus ook van VCC. Al vanaf de jongste jeugd bestaan de teams uit verschillende nationaliteiten en culturen. Dat maakt cricket spelen extra leuk en bijzonder. VCC is een club waar iedereen zich snel thuis voelt, waar je ook vandaan komt. We spreken zowel Engels als Nederlands bij VCC.

 

Tweede sport

In Nederland zijn er ongeveer 45 cricket clubs. Soms gecombineerd met hockey of voetbal. VCC is een 100% cricket club, er zijn wel veel leden die naast cricket ook nog een andere sport beoefenen. Cricket is dan ook heel geschikt als ‘tweede sport’, ook omdat de wedstrijdseizoenen op elkaar aansluiten.

 

 

Training

De trainingen beginnen eind maart/begin april. Na de zomerstop wordt er doorgetraind tot in september, afhankelijk van het weer. De jeugd traint 2x per week, anderhalf uur lang. Bekijk het trainingsschema.

 

Van november tot en met maart traint de jeugd tot en met U15 op zondag in een gymzaal in Voorburg. VCC hoopt in 2021 een nieuwe indoor faciliteit te realiseren op het eigen terrein. Dan kan iedereen, jong en oud, het hele jaar door cricketen.

De trainingen worden verzorgd door gekwalificeerde trainers. Sommige spelen zelfs in het  Nederlandse nationale cricketteam. De jeugdafdeling van VCC is heel succesvol. Veel jongens en meisjes spelen in de nationale jeugdteams, de ‘Dutch Lions’ en ‘Dutch Lionesses’.

  • Gekwalificeerde trainers
  • Veel VCC jeugdspelers in nationale selectie
  • Het hele jaar door cricketen

Materiaal

Tot ongeveer 12 jaar spelen de kinderen met een zachte bal en met plastic cricket bats. Je hoeft tot die leeftijd niets aan te schaffen, behalve sportkleding. Alle materialen worden verzorgd door de club. Daarna wordt er overgeschakeld op het spelen met een harde (leren) bal en een houten bat en dan zijn beschermingsmiddelen noodzakelijk. Deze schaf je gemakkelijk aan via de club. Wedstrijden spelen we in VCC tenue, verkrijgbaar via www.timdeleedesports.nl.

 

 

Wedstrijden

Het wedstrijdseizoen is kort en intensief. De meeste wedstrijden spelen we in mei en juni. Soms wel 2x per week, op woensdagmiddag en in het weekend. Na de zomervakantie spelen we vaak nog een aantal wedstrijden en de landelijke finales (augustus/september).

Ook is er een landelijke winter indoor competitie in februari/maart voor de jeugdteams tot en met U15. Wedstrijden worden gespeeld tegen clubs uit onder meer den Haag, Amsterdam/Amstelveen, Haarlem, Utrecht en Bloemendaal. De wedstrijden van de jongste jeugd duren nog niet zo lang, ongeveer 1 á 1,5 uur.  Hoe ouder de kinderen worden, hoe langer de wedstrijden kunnen duren.

  • Gezellige clubavonden
  • Vrijdagavond familie-avond
  • Samen eten

Gezelligheid

Cricket is niet alleen een leuke en dynamische sport, maar ook heel gezellig. Na elke wedstrijd luncht het team gezamenlijk met de tegenstander. De lunch wordt verzorgd door (de ouders van) het thuisspelende team. En zodra de corona-maatregelen het toelaten, gaan we ook weer door met een unieke en gekoesterde VCC traditie en dat is de familie-avond op vrijdag. Alle jeugdteams trainen op vrijdagmiddag en na afloop wordt er gezamenlijk gegeten door de jeugd en de ouders. Vaak wordt er door VCC leden gekookt en eten we de heerlijkste gerechten uit allerlei culturen.

 

Ouderbetrokkenheid

VCC is een familieclub, veel leden hebben broers of zusjes of ouders die ook cricketen. Dat zorgt voor veel binding en samenhang. Maar je bent natuurlijk ook welkom als je als enige in het gezin wilt cricketen. Je bent dan zeker niet alleen bij VCC!

We kunnen de club alleen laten groeien en bloeien als iedereen een steentje bijdraagt. Zo verzorgen de ouders de lunches bij de jeugdwedstrijden, wordt er gecarpoold en zijn er bardiensten. Een leuke manier om veel mensen te leren kennen. Speel je als volwassene zelf cricket? Dan krijg je vast en zeker ook een keer een scoringboek in je handen gedrukt.

 

Nu uitproberen

Wil je een van de leukste sporten die er zijn uitproberen? Kom dan cricketen bij VCC. De eerste drie lessen zijn gratis. Vind je het leuk, word dan lid van VCC. We hopen je snel te zien!

 

3 gratis Cricket proeflessen