Home » Laatste nieuws » Kwetsbare battingside breekt Voorburg CC 1 op
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Verslagen

Kwetsbare battingside breekt Voorburg CC 1 op

Voor de vierde maal op rij heeft Voorburg CC laten zien over een kwetsbare battingside te beschikken. Tegen HCC 2 stokte de teller op 129. Een dag later tegen Quick in de T20 op 77. Zaterdag bleek VCC (70 all out) niet in staat 101 runs van HBS te chasen in een T20 tegen de Haagse club. En de topper tegen Sparta afgelopen zondag werd gekenmerkt door wederom zwak batten (113). VCC bezet nu de tweede plaats in de Hoofdklasse achter koploper Sparta.

Men kan de tweede positie op de ranglijst van twee kanten bekijken. Enerzijds is VCC net gepromoveerd en is het al mooi dat het jonge team in de top de van Hoofdklasse kan meedraaien. Anderzijds wil het ambitieuze VCC over enkele jaren weer kunnen meedoen in de Topklasse. Het batten van de afgelopen weken liet zien dat er nog werk aan de winkel is.

HBS

VCC hield HBS zaterdag in de T20-competitie knap op 101. Al heel snel had VCC international Tobias Visee (0) te pakken. Toen ook de speler/coach betrekkelijk goedkoop werd ingerekend, durfde VCC aan een stunt te gaan denken. Die stunt kwam dichterbij toen HBS op de magere score van 101 runs bleef steken. Grote man bij VCC was wederom Steffen Mulder met vier wickets. Regan George pakte vier vangen.

Het enige wat VCC hoefde te doen, was wickets in handen houden. Dat bleek echter te veel gevraagd, want de ene na de andere Voorburgse batsman leverde zijn wicket in. HBS rook bloed, drukte door en ging er toch met de punten vandoor.

Scorecard

Sparta

Een dag later wachtte in de zomerse hitte koploper Sparta in de reguliere competitie. VCC batte eerst, omdat het bang was dat de extreem droge pitch in de loop van de dag slechter zou worden. Bij een tussenstand van 14 runs voor vier wickets leek dat geen goede keuze. Tom de Grooth (14) en Regan George (10) zorgden voor miniem herstel, maar 37 voor 6 was nog steeds niet om over naar huis te schrijven. Viv Kingma en oude rot Tim de Leede batten rustig en geconcentreerd, totdat Viv Kingma werd gevangen achter het wicket. Toen twee runs later Tim de Leede (13) werd gebowld, stonden er nog altijd slechts 59 runs op het scorebord. Philippe Boissevain batte echter onbevangen. De tiener werd topscorer met 28 runs. Hij kreeg goede steun van Yasir Hamid, die er 20 maakte in een partnership van 51 runs voor het negende wicket. Zo bracht VCC toch nog 113 runs in de boeken.

Bij een stand van 57 voor twee zat Sparta op rozen. Enkele goede catches, waaronder de prachtige vang waarmee Regan George speler/coach Jeggels inrekende, brachten VCC echter terug in de wedstrijd. Via 81/4 werd het 92 voor zeven wickets en was er een sprankje hoop op een goed eindresultaat. Na 107 voor 8 maakte Sparta echter geen fouten meer. Steffen Mulder eindigde met 4-17 en heeft dit seizoen al zestien wickets genomen.

Scorecard

Op het goedbezochte terras van VCC speelde zich een vrolijker tafereel af: Joost van den Hurk van Wijnkoperij Van Dop zette zijn handtekening onder een driejarig sponsoringcontract met Voorburg CC. Stand aan kop van de Hoofdklasse: Sparta 9-16, VCC 8-12, R&W 9-12, VVV 9-10, Kampong 8-8.

Zimbabwe

Op zaterdag 24 juni a.s. wordt op het terrein van VCC aan de Groene Zoom de interland Nederland- Zimbabwe gespeeld. Toegang bedraagt 15 euro. Op vrijdag 23 juni speelt VCC 1 aan de Haagse Van Hogenhoucklaan een T20 tegen HCC 1. Op zondag 25 juni reist het team naar Utrecht voor de wedstrijd tegen Kampong. Op 2 juli ontvangt VCC de reserves van Dosti.

 

Foto (door Mark Steffelaar ): Joost van den Hurk, directeur/eigenaar van Wijnkoperij Van Dop, en VCC-voorzitter Jos Jochemsen ondertekenen een sponsoringovereenkomst voor drie jaar.

Over de schrijver

Patrick de Leede

1 Reactie

Geef hier je reactie
  • De T-20 is toch verplaatst van 24 juni naar vrijdagavond 23 juni?
    Dit i.v.m. Nederland-Zimbabwe 24 juni op VCC.