Home » Laatste nieuws » Kwetsbare battingside speelt VCC 1 parten
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Verslagen

Kwetsbare battingside speelt VCC 1 parten

 

Na twee verloren wedstrijden op rij stond Voorburg CC zaterdag voor de zware taak te voorkomen dat regerend landskampioen VOC zijn eerste punten van het seizoen zou pakken. Dat lukte niet; de 135 runs van VCC werden – zij het met grote moeite – door de Rotterdammers gepasseerd.

De toss winnen zou belangrijk zijn, want eerst batten bekwam de Voorburgers de laatste twee wedstrijden niet goed. VOC was zich daarvan bewust, want het stuurde VCC in. Net als vorige week waren openers Tom de Grooth en Matt Smit al snel weer terug zonder scores van betekenis achter hun naam. Ook Steve Nottle maakt een minder gelukkige periode door. Enig herstel kwam er van de jonge wicketkeeper/ batsman Noah Croes, maar hij kreeg geen steun van de middle order.

Viv Kingma en Yasir Hamid staan eigenlijk voor hun bowlen in VCC 1. Hamid illustreerde dat door een half volley in de handen van de mid off te slaan. Kingma liet zich echter niet zo makkelijk verschalken. Bij een zwakke tussenstand van 88 runs voor negen wickets zagen hij en tailender Steffen Mulder kans maar liefst 47 runs te maken voor het laatste wicket. Was de steun van Mulder goed, de innings van Kingma was zelfs uitstekend. De losse ballen gingen hard het veld uit en verdere sprokkelden beide batsmen wat eentjes en tweetjes bijeen. Het was jammer dat Kingma (44) zich in de 38e over liet verrassen door een snelle delivery van left arm spinner Seelaar, anders had er nog meer in het vat gezeten. 135 was in ieder geval het verdedigen waard.

Net als vorige week tegen ACC kwam VCC dan ook zeer gemotiveerd uit de kleedkamer. Viv Kingma – weer hij – en Brandon Glover sloegen beiden al snel toe en toen keek ook VOC tegen een beroerde tussenstand aan. Op een stand van 48 nam VCC zelfs een vierde wicket toen Philippe Boissevain een vangkans benutte. Pieter Seelaar, aanvoerder van Oranje, en Dirk van Baren vormden nu het te breken partnership. Zij batten voorzichtig en brachten de score naar 79 alvorens Boissevain Seelaar LBW kreeg. Toen ook Steffen Mulder en Clayton Floyd beiden een LBW-appeal kregen toegewezen, gingen de supporters er nog even voor zitten. VOC maakte echter geen fouten meer en overschreed de 135 Voorburgse runs zonder verder wicketverlies.

Na vier speelronden in de Topklasse is alleen HBS nog ongeslagen. Stand: 1. HBS 4-8; 2. ACC, Excelsior en HCC 4-6; 5. Dosti 4-4; 6. VOC 3-2; 7. VCC, Quick en Sparta 4-2; 10. VRA 3-0.

Op donderdag 30 mei speelt VCC bij HCC. Op 1 juni komt het nog ongeslagen HBS op bezoek.

 

Foto: Big six voor Viv Kingma (foto Catch of the Day BV)