Home » Laatste nieuws » Landelijke play-offs 3e / 4e plaats: VCC U17 kansloos tegen HCC

Landelijke play-offs 3e / 4e plaats: VCC U17 kansloos tegen HCC

Met onze rivaal HCC gaat het in deze groep al jaren als volgt: in even jaren zijn wij doorgaans beter (in 2018 bijvoorbeeld winst met tien wickets), in oneven jaren komt HCC als winnaar uit de bus. Dit seizoen vormde daarop geen uitzondering: 130 -131/1.

Eerst batten ging ons niet zo goed af. Tob en Stijn trapten in de ‘tennis ball bounce’ op het sticky wicket. Bart paste zich goed aan en maakte een geduldige 29, goed gesteund door Wiljo in een partnership van 47 voor het vierde wicket. Matig callen en wat misverstanden resulteerden in vier run outs.  Het is dat HCC ons 57 extra’s cadeau deed, anders waren er maar 72 runs in de boeken gekomen. Nu 130.

HCC nam niet het risico de battingside eens om te gooien en verloor dus maar één wicket op weg naar de target van 131. In onze ruim 19 overs bowlden we (met dubbeltellers) 49 wides . Het is dus niet moeilijk te raden waarop we in de winter gaan trainen 🙂

Een beetje een onwaardig einde van een leuk seizoen, waarin we eigenlijk boven verwachting presteerden door de top-4 te halen. Dat betekende dat we in ieder geval nog twee wedstrijden speelden tegen sterke tegenstanders.

In de winter gaan we proberen de handen op elkaar te krijgen voor een U18-competitie, zodat iedereen op dit niveau kan blijven spelen.

Over de schrijver

Patrick de Leede