Home » Junioren » Maar liefst negen VCC-ers in Dutch Lions selecties
Junioren Dutch Lions

Maar liefst negen VCC-ers in Dutch Lions selecties

Ook dit jaar is VCC weer een van de hofleveranciers van de Dutch Lions, zoals die deze week door de KNCB zijn bekendgemaakt.

In de U12 zijn dat Pranay en Tanay Shetty. De U12 gaat van woensdag 27 juli tot en met zaterdag 6 augustus naar Engeland, waar eerst een aantal oefenwedstrijden wordt gespeeld in Bradwell-on-Sea. Op zondag 31 juli vertrekt de groep naar het sterke cricket festival op de Royal Hospital School in Holbrook, vlakbij Ipswich.

In de U13 wordt VCC vertegenwoordigd door Aryan Dutt en Aarav Radhakirshnan. De tour naar Engeland in de zomer van 2016 brengt de ploeg vanaf zaterdag 23 juli eerst naar Bexley-Kent voor een serie oefenwedstrijden, van waaruit wordt doorgereisd naar het cricket festival bij Bromsgrove School in Bromsgrove.

Voor de U15 is Aryan ook geslecteerd, zodat hij voorafgaand aan de U13 tour eerst van 11 tot en met 15 juli naar Husm, Noord-Duitsland reist, waar tegen Denemarken U15 wordt gespeeld.

In de U17 is VCC helemaal goed vertegenwoordigd met maar liefst 5 spelers: Remco van der Giessen, Nehaan Gigani, Bas de Leede, Floris de Lange, Alyan Razzaqi. Daar moet wel bij worden gezegd dat er 18 spelers zijn geselecteerd, waarvan er nog 4 moeten afvallen. De U17-selectie zal van 22 juli tot en met 31 juli in Nederland deelnemen aan het Europese pre-kwalificatietoernooi in de tweede divisie voor het U19 WK van 2018. Bij een toernooizege speelt Nederland in 2017 in de eerste divisie om een plaats bij het WK.

Over de schrijver

Harold Vogelaar

1 Reactie

Geef hier je reactie
  • Voor alle duidelijkheid: Aryan Dutt gaat ook na het DL U13 tour UK naar Guernsey met DL U15. Team vlieg op 31-7 van schipol en terug 6-8.