Home » Nieuws » Logan van Beek (30) versterkt selectie VCC
Nieuws

Logan van Beek (30) versterkt selectie VCC

Nadat eind vorig jaar de eerste contacten met VCC al waren gelegd, bevestigde Logan van Beek deze week dat hij in 2021 zijn clubcricket zal spelen voor VCC, met als doel een goed seizoen in de Topklasse te spelen en zo in beeld te blijven voor de selectie van het Nederlands team dat in het najaar de WK T20 hoopt te spelen in India. Momenteel heeft Logan een contract bij Wellington waar hij 149 First Class wickets op zijn naam heeft en bat met een gemiddelde van 23,5 (hoogste score 111 *). Bovendien is Logan, net als de andere nieuwe rekruut deze week, SA Engelbrecht, een zeer goede fielder😉.

Het is een interessante ervaring om via Zoom met Logan te chatten. Allereerst wacht hij op een vliegtuig om naar Auckland te vliegen waar hij volgende week met Wellington in de finale van de Super Smash league hoopt te spelen. In een vol stadion met temperaturen> 20ᵒC. Alsof er geen pandemie bestaat en vliegen iets normaals is. Dat is ook zo in Nieuw-Zeeland, maar aan deze kant van de wereld maar moeilijk voor te stellen.

Ten tweede omdat hij gemakkelijk praat en graag wat achtergrondinformatie over zichzelf deelt. Logan werd geboren in Canterbury en heeft een Nederlandse vader (vandaar dat hij in aanmerking komt voor het Nederlandse team) en een West-Indische moeder. Zijn grootouders langs vaderskant komen uit grote Nederlandse gezinnen en waar zijn grootouders begin jaren vijftig naar Nieuw-Zeeland emigreerden, wonen zijn verre familieleden nog steeds in Nederland.

Zijn grootvader van moederskant was Sammy Guillen, een wicketkeeper die Tests speelde voor zowel West-Indië als voor Nieuw-Zeeland. Logan groeide op met verschillende sporten, maar blonk uit in basketbal en cricket. Voor beide sporten vertegenwoordigde hij Nieuw-Zeeland op een WK onder 19, maar aangezien hij geen 2 meter of meer is, koos hij voor cricket en startte als professional bij Canterbury.

In 2012 speelde hij bij HCC en in 2014, nadat hij de vereiste vier jaar had gewacht sinds hij voor Nieuw-Zeeland U19 speelde, kwam hij in aanmerking voor het Nederlands Elftal. Hij maakte deel uit van het Nederlandse team dat in 2014 het WK T20 speelde in Bangladesh. Nederlandse cricketfans zullen zich de verbluffende overwinning tegen Ierland binnen 13.5 overs (“This is the most incredible match you have ever seen!”) herinneren, die Nederland een plek in de Super 10 bezorgde. Hoewel Nederland in de Super 10-groep slechts één van vier wedstrijden won (tegen Engeland) maakte Logan als bowler indruk met de mooie cijfers 3 voor 9 in 2 overs.

Op 30-jarige leeftijd wil Logan graag nog een keer met met het Nederlandse team op zo’n podium acteren en tegelijkertijd van de gelegenheid gebruik maken om routes te verkennen naar een professionele (niet-cricket) carrière. Hoewel hij met een paar clubs sprak, zorgde de holistische kijk op het combineren van deze twee ambities, het feit dat hij op een graswicket kan spelen en het gevoel van meet af aan dat er een klik was ervoor, dat Logan koos voor Westvliet als zijn thuisbasis voor 2021.

Hij is niet helemaal onbekend met onze ground, want hij speelde daar in het verleden een aantal wedstrijden (met HCC, het Nederlands team). Vanaf die tijd kent hij ook enkele senior spelers en coaches bij onze club (Tom, Tim), die zonder uitzondering zeer lovend zijn over Logan.

We vertrouwen erop dat Logan en zijn Bulgaarse verloofde Elitsa, die in de fitnessbranche zit, hun weg zullen vinden bij VCC en kijken ernaar uit hem in april in Voorburg te zien.