Home » Laatste nieuws » Logan van Beek belangrijk in winst op VRA

Logan van Beek belangrijk in winst op VRA

In Amstelveen heeft VCC een belangrijke horde genomen in de strijd om de play-offs. VRA, de nummer drie van de ranglijst, werd op 153 runs gehouden. Ondanks een zwakke start aan bat wist VCC die score te overtreffen. De teruggekeerde international Logan van Beek was zowel bowlend als battend belangrijk voor de Voorburgers.

Van Beek, weer fit na corona, nam direct een wicket in zijn eerste over. Hij kreeg Zuid-Afrikaan Eduard Visser gevangen achter het wicket. Een over later kreeg zijn collega-openingsbowler Viv Kingma Zamaan Khan lbw. Ook Rasool kon kort daarna inrukken. Zijn mislukte cover drive werd gevangen door – wederom – Van Beek.

Blessures van Kingma en De Leede betekenden dat VCC enigszins werd beperkt in de keuze van de seamers. Potgieter, Van Beek en Nieuwoudt bowlden echter uitstekend. Na enkele cover drives van Vikram Singh besloot Nieuwoudt round te gaan bowlen. Deze aanvalslijn was direct succesvol. Vikram Singh kreeg een leading edge naar Musa Ahmad in de covers. Bij 49 voor zes wickets stond VRA met de rug tegen de muur.

Hoog tijd voor Amstelveense herstelwerkzaamheden. Jack Balbirnie (29) en Udit Nashier (42) maakten 58 runs voor het zevende wicket. En Nashier en Lees 33 voor het negende wicket. Legspinner Shariz Ahmad had de beste cijfers met 3 voor 25. De googly waarmee hij de sweepende Balbirnie achter zijn benen om bowlde, was van grote klasse. Musa Ahmad pakte twee vangen en was betrokken bij een run out. Zou VCC alle vangkansen hebben benut, dan was het eindtotaal van VRA lager geweest dan de 153 die er nu op het scorebord stonden.

Innings VCC

Desalniettemin een zeer haalbare target, kijkend naar de kwaliteit en diepte van de Voorburgse battingside. De start van VCC was echter allesbehalve goed. In Malan, Potgieter en De Leede verloor VCC drie topbats voor weinig. Musa Ahmad hield wél stand; hij speelde een prima innings tot hij op point werd gevangen voor 34.

Op 53 voor 4 was alles nog mogelijk. Met Van Beek, Nieuwoudt, Hingorani en Boissevain achter de hand had VCC nog altijd de beste winstkansen. Van Beek speelde op nummer 6 een rustige en geconcentreerde innings. ‘Life is about partnerships’ en Van Beek kreeg goed steun. Eerst van Musa Ahmad, daarna van Nieuwoudt en tot slot van Hingorani, die op nummer 8 een goede innings speelde. Drie achtereenvolgende partnerships van 30, 38 en 33 runs waren voldoende om de punten mee te nemen naar Voorburg. Van Beek bleef met 57 runs not out.

Door verlies van Excelsior ’20 gaat VCC nog overtuigender aan de leiding. Topklasse cricket, stand Poule B: Voorburg CC 5-10, Excelsior 5-6, VRA 5-6. VOC 5-4, Salland 5-2, Dosti 5-0.

 

Foto’s (Catch of the Day BV):

Logan bereikt zijn 50. / Straight drive van Logan. / Karl Nieuwoudt, goede support. / Musa op weg naar 34.


Over de schrijver

Patrick de Leede