Home » Laatste nieuws » Malan Masterclass brengt VCC langs Punjab
Laatste nieuws

Malan Masterclass brengt VCC langs Punjab

VCC 1, dat al geplaatst was voor de play-offs heeft zijn koppositie bevestigd door betrekkelijk eenvoudige winst op Punjab: 171 – 174/2. André Malan bleef met een weergaloze 103 not out.

Malan (103*) en De Leede

VCC vierde al op de tweede bal een belangrijk succes toen opener Myburgh een bal in de handen sloeg van Stijn de Leede op deep backward square. De van een blessure teruggekeerde Karl Nieuwoudt nam het wicket. Even later brak Nieuwoudt met een beauty door de verdediging van Asad Zulfiqar.

Bas de Leede deed vervolgens hetzelfde bij een van de beste batsmen van de Topklasse, Jonathan Vandiar. Hij bat met een gemiddelde van meer dan 70 runs per innings, maar kwam nu niet verder dan zes runs.

Shariz cleant Asad

Toen vervolgens Rushdi Jappie (25) LBW werd gegeven, keken de bezoekers tegen een voor hen zorgwekkende tussenstand aan van 47/4. Het werd zelfs 51/5 toen Stijn de Leede op het bowlen van neef Bas zijn tweede vang pakte, en 53/6 toen een ander broertje Zulfiqar (Rehmat) zich verkeek op een googly van de net in de aanval betrokken Shariz Ahmad.

Punjab had nog twee troeven achter de hand in de personen van Teja Nidamanuru (43) en Saqib Zulfiqar. Een partnership van 84 runs voor het zevende wicket was het mooie resultaat.  Saqib maakte als nummer 8 een solide  57 not out, maar op 171 zag hij zijn laatste battingpartner sneuvelen. Shariz Ahmad en Karl Nieuwoudt namen ieder drie wickets.

Innings VCC

Game, set and match

Punjab had slechte herinneringen aan het openingspaar van VCC. In de uitwedstrijd hadden André Malan en Musa Ahmad de Rotterdamse bowlers immers alle hoeken van het veld laten zien.

Het leek een herhaling te worden: na 12 overs stonden er 74 runs op het scorebord en na negentien overs 113 – zonder wicketverlies. Na de fantastisch battende Malan bereikte ook Musa Ahmad al snel zijn halve century. Musa en Higorani gingen nog uit, maar zagen de ontketende Malan een fantastische century op zijn naam brengen: 103 not out van de winnende 174.