Home » Twenty20 » Masterclass bowling leidt tot reguliere T20 overwinning op Quick
Verslagen VCC 1 Twenty20 Senioren

Masterclass bowling leidt tot reguliere T20 overwinning op Quick

Nadat eerder in de week bekend werd dat VCC de nationale finale van de T20 mag organiseren op vrijdag 24 augustus stond op vrijdagavond 14 juni de eerste T20 poule wedstrijd voor VCc op het programma. Onder andere door een masterclass bowling (maar liefst 6 wickets in de laatste 8 ballen van de eerste innings) zette VCC de eerste stap op weg naar die finaledag.

Quick verkoos als eerste te gaan fielden en opende met dangermen Bista en Brain. Quick koerste steady op een gemiddelde van 5 runs per over en ondanks het verlies  van Brain (wicket Floyd) in over 5, bleef die runrate gehandhaafd tot de 15e over toen op 80 er snel twee wickets vielen, waaronder het prijswicket van Bista. En hoewel een totaal van 120 alleszins haalbaar leek, ging het daarna snel. Met nog drie overs te gaan stond Quick op 97 voor het verlies van 4 wickets en op 99 voor 5 na 18 overs. Toen volgde een ware masterclass bowling van Glover en Kingma, die in de volgende 8 ballen maar liefst 6 wickets namen zonder verder runs te incasseren, waardoor Quick net de 100 niet vol kreeg: 99 all out. De bowlers kregen hiervoor terecht applaus van het publiek bij het verlaten van het veld.

Dat moest alleszins te doen zijn voor de Voorburgers en captain Tom de Grooth permitteerde zich enigszins te experimenteren met zijn batting order. Dat zal hem matig zijn bekomen, want waar de toeschouwers stiekem hoopten op een battingshow zoals die vorig jaar werd gegeven in de T20-wedstrijd tegen Quick, bleven snelle runs en grote klappen uit. Uiteindelijk werd het totaal van Quick in de 17e over gehaald voor het verlies van slechts vier wickets. Toch ging het niet vloeiend, al liet met name Nic Smit andermaal zien waarom hij in Zuid-Afrika een profcontract heeft verdiend (41 runs). Tegen de andere tegenstanders in de poule (HBS en HCC) zal uit een ander vaatje moeten worden getapt om kandidaat te blijven voor een plek op de finaledag in eigen huis.