Home » Algemeen » Maurits Houben (48) overleden
Algemeen

Maurits Houben (48) overleden

[gview file=”https://www.voorburgcc.nl/wp-content/uploads/161127-DEF-Kaart-Maupie-mail-spread.pdf”]
maurits-houbenTot onze ontzetting is oud VCC 1 -speler Maurits Houben op zondag 27 november op 48-jarige leeftijd overleden aan een hartaanval.

Maurits – of ‘Maupie’ zoals hij werd genoemd – was een talentvolle openingsbatsman van MOP in Vught die hogerop wilde. Toen VCC 1 in 1989 naar de toenmalige Hoofdklasse promoveerde, kwam Maup in 1990 bij ons spelen. En met succes, want hij bekroonde zijn debuut in VCC 1 met een prachtige century (111) op de Diepput. Daarmee legde hij de basis voor een knappe overwinning op HCC 1 in onze allereerste Hoofdklassewedstrijd.

1993 was het beste jaar van VCC 1 in de jaren ’90. Maup droeg hier sterk aan bij met 586 runs. In dat jaar werd tevens het hoogste partnership van VCC ooit gerealiseerd: 306 runs voor het eerste wicket. Hoewel de meeste aandacht hierbij uitging naar de 209 runs van Kenny Jackson, droeg Maupie op karakteristieke wijze bij met een prachtige 76.

Maurits Houben vertrok medio jaren ’90 naar Amsterdam om te gaan studeren en werd lid van VRA. In de jaren daarna hebben wij met VCC 1 vaak nog tegen hem gespeeld. Hij was een geduldige, technisch vaardige opener die moeilijk uit te krijgen was. Voor VCC maakte Maupie 2.159 runs. Hij keepte ook en deed dat niet onverdienstelijk met 96 vangen en twee stumpings.

Wij wensen Marjanka en de kinderen alle sterkte om dit totaal onverwachte verlies van hun man en vader een plek te geven.

PdL

maup-houben-in-vcc-1-in-1993_
Maurits Houben (achter) op de VCC 1-teamfoto 1995, geflankeerd door Pyara Gokoel (links) en Stephen Moran

Over de schrijver

Richard de Lange

1 Reactie

Geef hier je reactie
  • Vreselijk en dan ook nog zo jong. Het was altijd een genot om naar Maurits te kijken.Goed bat en een geweldige wicketkeeper.Kan mij nog herinneren toen hij met VRA tegen VCC speelde bij ons op sportpark Duivesteijn. Het tribunetje met de fanatieke fans van VCC stond buiten naast de kleedkamer van VRA.Toen Maurits uit ging en hij binnen zat,wij weer juichen terwijl er niks aan de hand was maar Maurits stoof dan naar buiten om te kijken wie er nu weer de klos was van VRA.Een geweldige cricketer met een sportieve uitstraling .Maurits bedankt. Heel veel sterkte voor allen die hem dierbaar zijn.