Home » Nieuws » Mijlpaal voor U15 Blue na thriller tegen Qui Vive
Nieuws Jeugd U15

Mijlpaal voor U15 Blue na thriller tegen Qui Vive

U15 Blue verloor voor het eerst niet al hun wickets en beloonde zichzelf bovendien met een spectaculaire overwinning tegen Qui Vive.

Met slechts 8 spelers reisde ons U15 Blauwe team af naar Amsterdam om tegen Qui Vive te spelen. Eerder in het seizoen leek het verschil tussen VCC en Qui Vive minimaal, maar uiteindelijk won Qui Vive toch. Coach Steff kon er niet bij zijn, maar gaf het team wel duidelijke instructies om te spelen: blijf naar de bal kijken tijdens het batten, sla de makkelijke ballen hard en verdedig het wicket op de moeilijke ballen. Met dit in gedachten begonnen Miraj en Manoj heel solide te batten. Ze kwamen niet in de problemen en begonnen te scoren. Alsof ze anderen ook een kans wilden geven om te batten verloren ze allebei halverwege hun wicket. Het nieuwe koppel Ger en Philip ging verder waar Miraj en Manoj stopten. Langzaam ging de score omhoog. Zou het onze eerste wedstrijd van het seizoen zijn waarin we niet alles geven? Toen Ger en Rosalie hun wickets verloren keerde de druk terug. Maar na een trage start van het seizoen liet Atharva zien dat hij in vuur en vlam staat en voegde een aantal boundaries toe. Eindstand 139/4.

De eerste mijlpaal werd gehaald, maar de score was niet al te hoog, dus het zou essentieel zijn om netjes te bowlen. De eerste over kregen we meteen 2 grote kansen om een wicket te nemen. Maar een gedropte vangbal en een bal die de stumps net miste, resulteerden niet in een wicket. Desondanks was onze bowling goed. 20 overs gespeeld en slechts 70/5 op het scorebord voor Qui Vive. Statistisch gezien zou het moeilijk zijn voor Qui Vive om de score te overtreffen. Maar statistieken tellen niet als de beste slagmannen als laatste batten…
Na 28 overs werd wicket nummer 7 genomen, maar de score steeg al naar 129. Na twee over bleven er 11 runs over voor Qui Vive om te winnen. Laatste over te spelen, nog 2 runs te gaan voor Qui Vive. Een puntje, één run gemaakt, 138 voor Qui Vive. Ze namen wel de pole position over om de wedstrijd te winnen. Volgende bal, een run wordt gemaakt, de gelijkmaker dichtbij, maar toen had Ger de actie van de wedstrijd. Hij nam de bal van de grond en van ver gooide hij de bal richting het wicket en raakte hem: run-out en einde wedstrijd. VCC won met 1 punt verschil! Felicitaties aan VCC voor deze spectaculaire wedstrijd!