Home » Junioren » Monsterscore voor VCC U13A vs Qui Vive
Jeugd U13 Junioren Verslagen

Monsterscore voor VCC U13A vs Qui Vive

Zaterdagochtend 5 juli om 08:45 verzamelden het team op sportpark De Eendracht in Amsterdam om tegen Qui Vive te spelen. Dit keer traden we aan zonder Aldino en Shirsak (die viel in bij U15).

Het veld was uitgezet, de scoorders en toeschouwers namen plaats in de zon en rond 09:00 openden Farhaan en Cedric de wedstrijd. Dat deden ze zeer verdienstelijk.  Qui Vive was, ondanks een uitstekende wicketkeeper, niet bestand tegen de sterke batting skills van VCC. In de 10e over ging Farhaan retired met 7 viertjes en 3 zesjes. Door een misverstand in de communicatie ging Miraj helaas run out. In de 13e over ging Cedric retired (10 viertjes). Tom stond inmiddels in het veld en werd vergezeld door Francois. Ook zij hadden een goede dag want na 6 viertjes en een zes ging Tom retired.
De stand was inmiddels opgelopen tot 238 na 23 overs en het team rook een nieuw record…Carlijn kwam er in voor Tom en nadat Francois met een mooi aantal van 42 runs (7 viertjes) werd gevangen, maakte zij in de resterende 2 overs samen met Alejo (caught) en Daniel nog 6 runs. Hiermee werd het record met 1 run verbeterd en stond er een score van 255 runs, voor 3, na 25 overs op het bord.

Na een drinkpauze ging VCC fielden en trapte Steven af met bowlen. Hoewel we ook van Qui Vive een paar mooie viertjes en zessen zagen, bleek VCC toch een maatje te groot. Er werd goed gebowld en attent gefield, waardoor er al snel wickets werden gepakt. We zagen mooie vangballen van Farhaan (bowlers Miraj en Tom), Tom (bowlers Danial en Farhaan), Carlijn (bowler Alejo) en Cedric (bowler Francois). Er volgde nog een run out door Alejo die van afstand het wicket raakte, waarna Carlijn ons nog trakteerde op een clean bowled. En in de 20e over was Qui vive all out met 114 runs. Een mooie teamprestatie van VCC.

De enige smet op deze eclatante overwinning was helaas een ‘hit from behind’…Richard kreeg de schrik van zijn leven toen hij van achter op zijn arm werd geraakt door een bal van een van de QV spelers die achter de tafel aan het inslaan was… Een ice pack bracht verlichting en na een korte onderbreking (inclusief reprimande van de QV coach richting zijn team; ik had nog zo gezegd…) kon Richard gelukkig het scoren weer hervatten. Met dank aan Tim voor het ‘umpen’, Richard voor het scoren, en Amer en de familie Nel voor hun support, was de zaterdagochtend weer leuk besteed.

Scorecard

-MB