Home » Laatste nieuws » Musa Ahmad (100 runs) geeft vette knipoog aan keuzeheren Oranje
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws

Musa Ahmad (100 runs) geeft vette knipoog aan keuzeheren Oranje

Foto: Matchwinner Musa Ahmad maakte een waanzinnige 100 van 63 ballen (foto: Catch of the Day BV)

Onlangs was Musa Nadeem Ahmad teleurgesteld dat hij niet werd geselecteerd voor het Nederlands elftal dat momenteel deelneemt aan het WK-kwalificatietoernooi in Zimbabwe. Het enige wat hij kan doen, is veel runs maken in de T20-competitie die nu in Nederland loopt. En dat doet hij. Afgelopen zaterdag zelfs 100 runs, waarmee hij op de voorlaatste bal de winst bij zijn team Voorburg CC bracht.

In Rotterdam had VCC het nog ongeslagen Punjab op 94 runs met vijf mensen uit. Toch kregen de Voorburgers 164 runs om de oren, een stevige score.

Innings VCC

Bij een stand voor VCC van 52 runs met drie batsmen uit was Punjab de bovenliggende partij. Vlotte bijdragen van de broers Philippe en Laurens Boissevain zorgden ervoor dat VCC niet kansloos was, maar na hun vertrek moest Musa Ahmad nog flink aan de bak. Een hattrick (drie wickets op rij) voor de Rotterdammers hielp de Voorburgse zaak niet, maar Musa sloeg vervolgens de ene na de andere bal het veld uit. Hij bracht VCC terug in de wedstrijd die al verloren leek.

De achttiende en negentiende over waren met 17 en 13 runs al heel productief, maar Musa moest nog steeds veertien runs maken van de laatste over. Hij leek een bal het veld uit te slaan voor zes runs. Toen de fielder op de lijn leek te gaan staan, had de umpire zes runs moeten aangeven. Dat gebeurde niet en de fielder gaf geen krimp. Toch zag Musa kans de voorlaatste bal van de wedstrijd alsnog voor zes te slaan. Hiermee bracht hij zijn team niet alleen de winst, maar maakte hij ook 100 runs vol, net als hij vorig jaar op dit veld deed.

De winst op Punjab is belangrijk, omdat VCC – ondanks de afwezigheid van zes internationals – kan degraderen. Later op de dag verloor VCC overigens wel van hekkensluiter Salland.