Home » Junioren » Na vier snelle wickets van HBS, toch nog winst voor VCC U15
Junioren Jeugd U15

Na vier snelle wickets van HBS, toch nog winst voor VCC U15

Nadat onze captain de toss had verloren, startte VCC in de eerste inning met bowlen. Elliot en Jacobus waren de opening bowlers. Ze bowlden zes prima overs, waarna Ahan en Emma aan de beurt kwamen. In de eerste over van Ahan pakte hij een wicket door een vangbal van Hidde op Mid Off.  Ook in de eerste over van Emma viel er een wicket- en dat terwijl HBS sterk in de opening was begonnen. Daarna nog een wicket voor Emma, dit keer bowled! Het volgende wicket viel door een mooie vang van Ahan op Point.

Vervolgens was het aan Haris en Sachall om te bowlen. Sachall’s eerste over ging goed, maar voor vijf runs. Bij zijn tweede over gingen de HBS spelers beseffen dat ze nog runs moesten maken en ging hij voor 24 runs en een wicket. Haris bowlde heel goed: drie overs voor maar vijf runs en een wicket.

Hidde had pech met zijn bowling, 21 runs tegen, maar hij maakte het meer dan goed met zijn batting. Tanveer bowlde sterk in zijn twee overs en ging voor negen runs met één wicket. Na 22 overs was HBS all out en was het target voor VCC 132 om te winnen. Je zou denken, dat moet goed gaan.

In de tweede inning waren Hidde en Sachall de opening batters. Helaas ging het in de eerste over al mis met het batten van VCC, het eerste wicket viel met een run out voor Sachall: één batsman uit na slechts twee runs. Daarna ging het niet veel beter. VCC stond na 23 runs voor maar liefst vier wickets: na Sachall ging ook Tobias run out, na slechts 5 runs, Elliot was stumped na één run en Tanveer LBW op de tweede bal.

Gelukkig was Hidde niet te stoppen. Waar de spelers ook stonden, Hidde sloeg er doorheen en  uiteindelijk maakte hij maar liefst 42 runs met acht 4-tjes en een mooie 6.  Waarna hij uitging voor top edge gevangen door de keeper. Nadat Hidde uit ging, kwamen Haris en Ahan aan bat. Met een partnership van 67 runs speelden ze de runs gemakkelijk uit naar een overwinning. Haris maakte 35 runs met zijn singles, tweetjes en viertjes en Ahan tekende voor 16 runs: allebei not out.  Uiteindelijk won VCC toch nog met nog 1 wicket en 8 overs te gaan.

Eindstand: HBS 131 in 22 overs, VCC: 135 in 22.3