Home » Laatste nieuws » Nederlaag kampioen VCC tegen Hermes doet geen pijn
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Verslagen

Nederlaag kampioen VCC tegen Hermes doet geen pijn

VCC was al kampioen en de uitslag van de uitwedstrijd tegen Hermes DVS deed er dus in wezen niet meer toe. VCC liet echter de kans liggen om het kampioenschap van de Hoofdklasse nog meer glans te geven. In een matig duel trokken de Schiedammers aan het langste eind: 148-120.

Eerstbattend stond Hermes DVS er op 28 voor vier slecht voor. Opener Bohra was toen al voor weinig runs ten prooi gevallen aan Steffen Mulder (2 voor 17) en ook Clayton Floyd (3-27) bowlde uitstekend. De broertjes Elenbaas zorgden voor herstel met een partnership van 61 runs voor het zesde wicket. Dankzij 35 runs van captain Braat tikte Hermes zelfs bijna de 150 aan. Bas de Leede voorkwam dat met een geweldige caught and bowled en een dito direct hit run out in de slotfase.

148 was geen geweldige score, maar gezien het trage, stroperige veld was het meer dan het leek. Toen early order batsmen Floyd en De Leede beiden LBW werden gegeven, keek VCC tegen een weinig perspectiefrijke tussenstand van 9/3 aan. Hingorani en Nottle batten brachten de score naar 50 alvorens Nottle capituleerde met 27. Even later was ook Hingorani (26) aan de beurt en bij 75/7 was Hermes nog altijd de bovenliggende partij. Boissevain (15) en De Grooth (24) tilden het totaal boven de 100, maar konden niet verhinderen dat VCC zijn eerste nederlaag in de reguliere competitie leed en de punten in Schiedam bleven.

Na afloop reikte bondsvoorzitter Betty Timmer de kampioensbeker uit. Hermes DVS stelde heel sportief de bij de Man of the Match behorende champagne beschikbaar aan de feestende Voorburgers. VCC-captain Tom de Grooth: “Van het zittende en vorige bestuur hebben wij de opdracht gekregen om binnen een aantal jaren terug te keren op het hoogste niveau. Het is mooi dat dat nu al is gelukt, en dan ook nog met overwegend zelfopgeleide spelers.” In 2019 mag VCC weer op het hoogste landelijke cricketniveau uitkomen. Dan komen onder andere de Haagse topklassers HCC, Quick en HBS op bezoek, evenals de kersverse landskampioen VOC uit Rotterdam.

KNCB-voorzitter Betty Timmer reikt de beker uit aan Tom de Grooth