Home » Dutch Lions » Nederland wint I-Cup wedstrijd tegen Namibie
Nieuws Dutch Lions

Nederland wint I-Cup wedstrijd tegen Namibie

Nederland stond voor de taak om op dag 4 van de I-Cup wedstrijd tegen Namibië nog 5 wickets te nemen en zo alle wedstrijdpunten toe te voegen aan het totaal. Namibië had maar een doel en dat was verdedigen in de hoop de dag door te komen en er een draw (geen resultaat) uit te slepen.

Op 161/5 werd de dag hervat met Frylinck en captain Burger als batsmen. Ze bouwden een partnership van 65 runs, maar toen beide mannen op resp. 39 en 70 werden ingerekend (Burger door Viv!), kreeg alleen het 10e wicket partnership nog enige inhoud ((31). Maar op 290 was het all out en de punten voor Nederland.

Man of the match was Roelof van der Merwe die in de 1e innings 175 runs maakte en 3 wickets nam voor slechts 50 runs in 23 overs, en in de 2e innings opnieuw zijn bowlingtalent liet zijn met 2 wickets voor 56 runs in 27 overs.

Door de overwinning eindigt Nederland als derde, kort achter de nieuwbakken testlanden Afghanistan en Ierland. Het Intercontinental Cup toernooi was al een monster zonder waarde geworden, want de teststatus die eigenlijk als premie op de winst van het toernooi stond, was tussentijds al vergeven aan de nummers 1 en 2.

Voor Nederland wel een mooie morele opsteker, al zal de onderschattingsduivel ook op de loer liggen voor de belangrijke eendaagse wedstrijden wederom tegen Namibië op 6 en 8 december. Voor VCC een prachtig feit dat twee jonge talentvolle VCC-cricketers Viv Kingma en Bas de Leede een mooie bijdrage hebben kunnen leveren aan de overwinning. Bas zien we naar het zich laat aanzien volgende week niet terug, Viv wel. Mocht er een livestream beschikbaar komen, zullen we dat natuurlijk zeker melden. Stay tuned.