Home » Nieuws » Nederlands XI
Nieuws Junioren Verslagen

Nederlands XI

Op donderdag 12 mei en dinsdag 17 mei speelt het Nederlands elftal zijn eerste twee thuiswedstrijden in de CB40 competitie. Op het veld van Salland CC in Deventer gaat het Nederlands elftal spelen tegen Middlesex CCC (donderdag 12 mei; 11.00 start) en Derbyshire CCC (dinsdag 17 mei; 13.45 start). 

Beide tegenstanders is het Nederlands elftal al tegengekomen in de uitwedstrijden. Tegen Middlesex CCC werd zondag 1 mei verloren met het verschil van 1 run ondanks de geweldige innings van Cooper van 124 runs (verslag). Tegen Derbyshire CCC was Nederland de bovenliggende partij en werd Derbyshire CC verslagen met 13 runs mede dankzij 74 runs van Wesley Barresi (verslag).

Bij beide teams staan er een aantal grote namen op de loonlijst. Zo speelt bij Middlesex CCC onder andere internationals Steven Finn, Eoin Morgan (op moment in IPL), Ierland international Paul Stirling en Engeland captain Andrew Strauss. Bij Derbyshire CCC staan Martin Guptill en Australisch international Usman Khawaja onder contract. 

De wedstrijden zijn voor iedereen gratis te betreden. Bij een donatie aan de developmentprogramma van Nederlands jeugdcricket krijgt u een match brochure en een 4/6 kaart van Clydesdale Bank. Verder bestaat er de mogelijkheid om voor een aantrekkelijke prijs het jaarboek van 2010 aan te schaffen en bestaat er de mogelijkheid om kleding van het Nederlands elftal aan te schaffen. 

De wedstrijd tegen Middlesex CCC zal om 11.00 starten en de wedstrijd tegen Derbyshire CCC zal om 13.45 starten.