Home » Laatste nieuws » Nehaan en Philippe geven battingshow tegen Excelsior U17

Nehaan en Philippe geven battingshow tegen Excelsior U17

Eerstbattend bracht Excelsior 174 runs in 30 overs in de boeken. Dat hadden we aan onszelf te wijten; het bowlen was erg matig. We bowlden 37 wides in inclusief de dubbeltellers en gelopen runs resulteerde dat in 80 extra’s! Het positieve dat we hierover kunnen melden is dat het alleen maar beter kan worden. Verder was positief dat U15-invaller Thijn Dutch Lion Matthijs Schewe inrekende met een prachtige hoge vang en later ook Niels Etman met een clean bowled. Thomas (3 voor 36) cleande Dutch Lion Stan van Troost en ook daarmee werden vele extra runs voorkomen.

Voorlopig moesten we echter wel bijna zes runs per over maken. Nehaan en Philippe gingen voortvarend van start. Excelsior bowlde minder wides dan wij, maar bijna alle ballen waren te kort of te lang. Nehaan en Flippie timeden de ballen fantastisch en ook het runnen tussen de wickets was uitstekend. Toen Nehaan (60, 1×6, 8×4) aan de boundary werd gevangen, opende Aryan Dutt zijn account met een prachtige straight drive. De Schiedamse koppies gingen hangen en in 16 overs en 5 ballen was de klus geklaard. Flip en geweldige 68 not out (9×4).

Ondanks de grote winst was de voorbereiding niet optimaal. Kaki’s top-tips van deze week:

  1. Kijk in de groepsapp. Het is handig om negen spelers te hebben!
  2. De verjaardag van oma, poes of goudvis, hoe lief ook, is geen excuus om af te zeggen.
  3. Laten we op tijd zijn. Uiterlijk 08.15 uur. Dan hebben we tijd om SAMEN de zaken rond het veld te regelen (covers, zeilen, boundary, screens, wickets, scorebord, stoelen, ontvangst tegenstanders).
  4. Dit geldt zeker voor de captain en de vice-captain. Geef het goede voorbeeld!
  5. Als we op tijd zijn, kunnen we ook een ‘decent’ warming-up doen. Dan zijn de bowlers warm en kunnen we het aantal wides beperken.

Vol goede moed op naar de volgende krachtmeting tegen HCC. De verslaggever kijkt ernaar uit!

Over de schrijver

Patrick de Leede