Home » Twenty20 » Nieuwe opzet T20 competitie brengt VCC in een poule met o.a. VOC en Punjab
Twenty20 Senioren

Nieuwe opzet T20 competitie brengt VCC in een poule met o.a. VOC en Punjab

Over de gehele wereld rijzen de T20 competities de pan uit, er is zelfs sprake van een zekere wildgroei. Er is dan ook al een aantal competites in de problemen gekomen, of afgelast om niet in de problemen te komen (Mzansi, Canada T20, Euro T20 Slam). Toch zal niemand ontkennen dat de amusementswaarde hoog kan zijn en veel publiek kan trekken. Met name de jongere doelgroepen voelen zich aangetroken door snellere, hippe spelformats, zie bijvoorbeeld ook de 3×3 basketball competities en de rugby sevens.

De KNCB heeft gemeend -in overleg met de clubs- hierop in te moeten spelen en de T20 competitie een prominentere plaats op de agenda te geven. De oude, regionaal ingedeelde, competitieopzet van de Topklasse T20, die op vrijdagavonden werd gespeeld, bood de deelnemende teams geen gelijke kansen op kwalificatie voor de finaleronden. Wedstrijden werden beïnvloed door invallende duisternis omdat wedstrijden gespeeld werden op vrijdagavonden. Tenslotte werd de Topklasse T20 competitie afgelopen jaren beïnvloed doordat teams op het laatste moment geen elftal op de been konden brengen op vrijdagavond.

Daarom is besloten tot een opzet waarop in principe op zaterdagmiddag 16.00 uur wordt gespeeld (in onderling overleg eventueel te verplaatsen naar vrijdagavond). Op de volgende zaterdagmiddagen in juli en augustus wordt de poulefase van de T20 competitie afgewerkt: 11 en 18 juli, 1, 8 en 15 augustus. Dit gebeurt met deelname van alle Top- en Hoofdklasse clubs. Er zal worden gespeeld in vier poules van vijf teams. Deze week is de loting geweest en VCC is ingedeeld in poule B en zal spelen tegen VOC, Punjab, Rood & Wit en Bloemendaal. De T20 finaledag zal zijn op 29 augustus

De bovenste twee teams per poule kwalificeren zich voor de kwartfinales, die als volgt gespeeld zullen gaan worden:

Zie ook het nieuwsbericht van de KNCB.