Home » Dutch Lions » Nog vier dagen en dan is het zo ver!
Nieuws Evenementen Dutch Lions

Nog vier dagen en dan is het zo ver!

Hoewel cricket in Nederland natuurlijk maar een kleine sport is, doet het Nederlands Elftal internationaal goed mee. Momenteel staat het in de zogeheten Intercontinental Cup (een wereldkampioenschap van landen die net buiten de top-10 vallen) op een verdienstelijke tweede plaats, net achter Ierland en net voor Afghanistan. Dat laatste land is de volgende tegenstander van het nationale mannenteam. Op ons hoofdveld zal van 29 juli t/m 1 augustus in een vierdaagse wedstrijd worden gestreden om de mogelijkheid in de toekomst tegen een echt Testland te spelen.

Hoewel er traditioneel dus geen drommen toeschouwers bij interlands worden verwacht is dat deze keer anders. De Afghanen (die het cricket leerden kennen toen zij in vluchtelingenkampen in Pakistan terecht kwamen), zijn rap opgeklommen op de wereldranglijst en de internationals zijn in hun eigen land absolute helden, vergelijkbaar met de status van bijvoorbeeld Arjen Robben in Nederland. Er worden vanuit heel Europa dan ook veel migranten verwacht die hun eigen team hartstochtelijk zullen uitnodigen. Bijna zes jaar geleden speelden de Afghanen ook op Westvliet en ook toen al waren er vele Aziaten op de been om hun team aan te moedigen, maar we hopen ook op veel Nederlands cricketpubliek. Kom dus vooral langs en nodig mensen uit om kennis te maken met cricket!!

De ICC Intercontinental Cup kent zijn zevende editie. Het is een internationaal eersteklas cricket toernooi tussen vooraanstaande leden van de International Cricket Council (ICC). Het toernooi loopt van 2015 tot 2017. De wedstrijden worden gespeeld over vier dagen, waarin beide partijen twee innings krijgen om te batten. Het is de bedoeling de tegenstander twee keer all out te krijgen en dan zelf meer punten te maken. De winnaar van de 2015-17 Intercontinental Cup (en volgende edities van het toernooi) speelt vier vijfdaagse wedstrijden tegen een absoluut topland, namelijk het land van de top-10 dat als laagst geklasseerd staat ( twee thuis en twee uitwedstrijden). Dat zijn landen als West-Indies, Bangladesh of Zimbabwe. De winnaar wordt toegevoegd aan de top-10 en dat geeft recht op nog meer wedstrijden tegen de traditionele toplanden, maar ook veel meer status en financiële mogelijkheden.