Home » Laatste nieuws » NOORD GESTOORD, VCC Zami – VVV (2-0)
Laatste nieuws

NOORD GESTOORD, VCC Zami – VVV (2-0)

Afgelopen weekend mochten de talentlozen lekker in de wei spelen tegen Veni Vidi Vici Cricket club.
Deze keer voor het eerst niet op de oude vertrouwde Kalfjeslaan in het chique Zuid…. maar op het nieuwe terrein in Noord/ Oostzaan.

Noord voor de niet Amsterdammers:

Het woeste landschap waar de bewoners zich voortbewegen in hun natuurlijke habitat door Canta’s, Rapidau scooters en thomosbrommers, danwel uitgedost met vlassnorren en badslippers. De buurt is bekend van de beruchte rapper Appa (Lid van Tuindorp Hustler Click) met zijn grote hit: “Ik heb schijt… aan de overheid”

                     

Kortom een een ideale omgeving waar de talentlozen zich direct thuis voelen. Frits had speciaal zijn Australianonderbroek (hier zijn gelukkig geen fotos van) aangetrokken en bietst vertrouwelijk op geheel eigen style een aansteker zonder die natuurlijk niet terug te geven. Pinky had niet geheel in stijl speciaal zijn vlassnor er afgehaald, maar zijn mat en baard laten staan, had niet thuis geslapen en geen schone kleren aan. Ook Floris de Lange (Purple) had braaf zijn mat laten staan (maar ja… dat heb je met die voetballers).

Aanvoerder Mark intimideerde Junior en won de toss wat resulteerde in het starten met taarten gooien.

Taarten gooien:

Shu en Eddy the eagle starten de bowling. Ed opent met een zami start (3 wides) maar eindigt sterk(1 voor 8 uit 5) en Shu begint met een laffe zaiden; als in één maiden(onsportief) en eindigt met een wicket op de laatste bal van zijn spel (1v29/7) voor Shu.

Ondanks enkele schwalbes en een bijna nieuwe bijnaam “Hamietje” bowlde Hamid sterk en bowlde zijn 7 overs half strompelend uit en bekroonde dit zelfs met een wicket in zijn laatste over.(1 Voor 27 uit 7)

De boys van Quivive hadden moeite met juist scoren(netjes integreren bij de rest van de analfabeten in Noord) of zijn toch omgekocht door Frits welke waarschijnlijk nog even van zijn zwarte geld af moest (dit is meer aannemelijk en past ook in de Noord-stijl). Zo pakte Frits 3 wickets zonder daadwerkelijk een bal te gooien volgens de boeken.

Deze drie wickets behoorde overigens bij het nette bowlen van onze kersverse invaller Purple Shane (3 voor 30 uit 5)

Vermoedelijk heeft Pinky de dagen door elkaar gehaald door het niet thuisslapen en bowlde helemaal niet zoals we op zaterdag gewend zijn. Hij bowlde zowaar redelijk zuinig en pakte braaf een wicket.
(1 voor 28 uit 7)

Ook Martin zijn hoogte stage in Zuidafrika resulteerde in 1 wicket (1v39 uit 5)

Verdere bijzonder vermeldingen.
Hamid: 2 vangen
Sander : 3 vangen en een runout! Gooide vanuit alle hoeken van het veld meer stumps op dan David van dichtbij!
David: toch één stumping uit 6/7 pogingen
Frits:1 vang ( dejavuutje van HCC maar hield hem deze keer wel vast boven zijn hoofd en zonder bloed)
Mark: 1 dropje maar ook een goede belangrijke vang in het verre veld.

Kortom Zami-onwaardig: 7 vangen een stumping en een run-out. Ik zeg minder trainen anders ga je maar lekker op zondag spelen!!!

Resultaat 165v9 uit 35 op een zeer traag veld.

Kantjes inslaan:

David en Purple bijten het spits af en beginnen met batten.
Onze David had niet helemaal zijn battingsdag en moest al snel het veld verlaten (3 runs). Ook zijn opvolger Sander kon niet overtuigen en zat na 5 runs aan de kant.
Daarna ontstond het legendarische duo Pinky en Purple! Purple zag ze als Luchtballonnen en werkte naar prachtige 63 runs(geheel volgens plan… naar eigen zeggen) Dit samen met zijn bowlen resulteert natuurlijk in het openen van de contractonderhandelingen. Maar we gaan pas praten als eerst dat ‘Tikkie’ voor dat kratje bier door je vader wordt betaald.
Pinky bleek het in tegenstelling tot vannacht zowaar langer dan 2 minuten vol te houden (#alleenmaarliefdevoorAnouchka) en steeg ook deze keer naar ongekende hoogte door een snelle 36 runs.

Na een klein intemezzo van Frits die niet in zijn crease wilde staan op verzoek van de kapitein(dat wordt kielhalen) en toch al zijn palen er uit liet gooien (2 runs), mochten Hamid en ondergetekende de laatste runs binnen slaan(Hamid)/prikken(Auke) in de 33e over.

resultaat: 166 v 6 uit 33

Volgende week een thuiswedstrijdje op het eerste veld tegen het Rood en wit #Deijsmeesteralvastbedankt#willeminoranje

x- Auk

.