Home » Laatste nieuws » Ook Groen en Wit kan geen vuist maken tegen VCC 1
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Verslagen

Ook Groen en Wit kan geen vuist maken tegen VCC 1

15 juli 2018 – Op papier was het een serieuze nog te nemen hobbel voor VCC, dat iedere week een stapje dichter bij het kampioenschap van de crickethoofdklasse komt. Groen en Wit nam voor de wedstrijd immers een verdienstelijke vierde plaats in met twaalf punten uit elf wedstrijden en het team wist eerder dit seizoen onder andere te winnen van Bloemendaal. Groen en Wit maakte deze faam echter allerminst waar: 114 all out. VCC had vier wickets en 25 overs nodig om dit totaal te passeren.

De Zuid-Afrikaanse fastbowler Brandon Glover brak na 27 runs het openingspartnership met een LBW, direct gevolgd door alweer een LBW van speler coach Craig Andre Thyssen (0). Deze klap kwam Groen en Wit niet meer te boven, hoewel oud-VCC’er Mohamed Rafi een goede 40 liet noteren. Brandon Glover verliet het veld met de fantastische cijfers 4-19 (seizoencijfers: 12-61!) en Clayton Floyd ruimde effectief de staart op (2-22). Bas de Leede zette zijn uitstekende vorm voort met 3-13 in zeven overs.

Na de pauze liet aanvoerder Tom de Grooth de opening verrassend genoeg over aan Clayton Floyd. De Zuid-Afrikaan profiteerde van het buitenkansje en maakte een goede 33. Bas de Leede werd op zijn eerste bal gemist. Hij sloeg een full toss in de handen van de mid wicket, die de kans echter verprutste. Na deze misser kwam Bas beter in zijn spel en liet hij weer ouderwets batten zien. Op zaterdag was hij caught en bowled gegaan, waarna hij van vader Tim te horen had gekregen: “Die had je over de screen moeten leggen.” Het was duidelijk dat Bas het advies van pa ter harte nam, want op zondag belandden twee ballen in de sloot. Bas bleef met 52 runs ongeslagen en haalde (weer) de winst binnen voor VCC.

Concurrent Hermes DVS hield Bloemendaal op slechts 108, maar had vervolgens grote moeite dit totaal te passeren. Rood en Wit versloeg Dosti 2 ruim. Stand: Voorburg CC 12-24, Hermes DVS 13-20, Rood en Wit 13-18, Bloemendaal en Groen en Wit beide 13-12.

 

Foto’s (met dank aan Mark Steffelaar Fotografie): Brandon Glover nam 4-19; Bas de Leede slaat een zes; Mohit Hingorani wordt gebowld.