Home » Junioren » Op een lelijke zaterdagmorgen een mooie pot cricket: VCC U11-2 v ACC U11-2

Op een lelijke zaterdagmorgen een mooie pot cricket: VCC U11-2 v ACC U11-2

Afgelopen zaterdag speelden onze mannen en vrouw van de U11 thuis een vriendschappelijke wedstrijd tegen ACC.
De wedstrijd strekte zich uit over 25 overs op een ochtend die eigenlijk niet het predikaat ‘zomer’ zou mogen dragen: het woei en daardoor daalde de gevoelstemperatuur naar een niveau dat eerder aan andere seizoenen doet denken.
Dat mocht natuurlijk de pret niet drukken. Allereerst hadden we daar uit de De Lange-cricket-clan onze Richard die had bedacht scoren naar een hoger niveau te tillen. Als leek probeer ik me de spelregels eigen te maken. Denk je dat je het net begint te begrijpen en dat je met trillende hand wel weer eens wil scoren, is daar onze cricket-crack die een nieuwe dimensie aanbrengt in het scoren. Met als basismateriaal een hele lading stiften, heeft Richard een meesterwerk gemaakt van het scoreformulier. De gevorderde liefhebber kan alleen door te kijken naar het formulier de wedstrijd stap-voor-stap in zijn verbeelding voor zich zien. Probeer dat maar eens met voetbal te doen 😉
We wonnen de wedstrijd met 121 – 63. En hier volgt het verhaal achter deze uitslag.

De tegenstander begon gevaarlijk. ACC mocht fielden. En daar hadden ze wel kaas van gegeten. Ze hadden een paar goede bowlers. Zo erg dat op een bepaald moment Cedric bij mij stond en zei: “Schrijf maar niets op over deze wedstrijd”. Toch werd een mooi 4tje van Carlijn opgevolgd door twee 4tjes van Cedric. We kregen echter ook meerdere uitjes voor onze kiezen.

Het ontzag voor de tegenstander ging gepaard met enorm enthousiaste ACC-ouders. Niet alleen waren met name de vaders uitbundig over de verrichtingen van hun eigen team, ook onze U11 werd hartelijk toegejuicht.

Deze goede sfeer ging gepaard met aan de ene kant een professionele stilte aan de scoretafel en aan de andere kant een complete prettige chaos rond het scorebord: van beide teams werd de score lustig bijgehouden, waarbij soms een aantal de weg kwijt raakten en een enkele keer een scorebordje.

Toen wij gingen fielden, bleken we er toch niet zo slecht voor te staan. Het begon met strak bowlen van Alejo, gevolgd door een snoekduik met als resultaat een catch van Farhaan. Vervolgens liet Eddy met een mooie catch zien dat hij ook op scherp stond en raakte Tijn als bowler de wicket.

In de nabespreking ving de verslaggever ter plaatse op: “goed gegaan”, “goed gespeeld, maar niet zo goed als woensdag” en “eigenlijk ben ik de man of the match”. Hoe dan ook: het was zo vriendschappelijk als een vriendschappelijke wedstrijd maar zijn kan. Uiteraard sloten we dat samen af in het clubhuis.

Scorecard

-MC

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de schrijver

Richard de Lange