Home » Laatste nieuws » Oss – VCC ZAMI (0-2)
Laatste nieuws

Oss – VCC ZAMI (0-2)

Tijdens de traditionele aftrap van ons seizoen begin april, d.w.z. een borrel met hap, ging het al snel over plannen om een nieuwe tour op poten te zetten. Na eerdere successen in Brighton (2014) en Kroatië (2016) was het nu tijd om onze talenten weer eens over onze landsgrenzen ten toon te spreiden. U als trouwe lezer van deze rubriek zult begrijpen dat het moeilijk blijft de troepen te motiveren om week in week uit prestaties op de mat te leggen. We kennen allemaal inmiddels de stadions, de kleedkamers en zelfs de meeste vrouwen van de tegenstanders. Tijd voor een frisse neus, dacht onze skip. Al snel kwam de 1-koppige organisatie met een mooi schema; clubs, accommodatie, en vluchten werden bekeken. Het zou Corfu worden, goed eten, paar drankjes en lekker weer; meer heeft een zamispeler eigenlijk niet nodig. Ok ok, een potje 2×35 overs wordt gewaardeerd.

Helaas bleek bij velen het enthousiasme minder toen er ook daadwerkelijk spijkers met koppen geslagen moesten worden. “Ja hé, wat balen dat weekend ben ik net zelf met vakantie”, “ik kan ivm roosters werk nog geen toezeggingen doen, dus zet mij maar op de misschien/reservelijst” en een chronisch gebrek aan cashflow zorgde er uiteindelijk voor dat de mooie plannen weer de ijskast zijn in geschoven.

Maar nog een jaar zonder tour. Waren we dan veroordeeld tot weer een jaar naar Ajax, Hercules, VOC etc.. Was er dan niks te regelen?? Als geschenk uit de hemel kwam de competitie indeling, wij kregen de Wanderers in de poule. De Waterers..? De Wienderers..? De Waarderers..? Hoor ik u zeggen. Inderdaad niemand weet of wist het en dat doet er ook niet toe. Hoewel de afgelopen week de mussen van het dak vielen, mochten wij op 20 juli tijdens een code oranje ivm noodweer naar diep donker Brabant.. En om van de nood een deugd te maken zou dit onze tour worden.

Omdat de ZAMI competitie het equivalent van de G competitie in elke andere sport had Davey , heel toepasselijk, een zorgboerderij in Veghel geregeld. Vanuit zijn PGB kon hij een mooie korting regelen. Normaal mochten hier geen (sport)groepen verblijven, maar na kort contact met z’n zorgcoach, er moest enig bewijs voor Dave z’n rugzakje overlegd worden, konden wij een weekend lang op deze unieke locatie verblijven. Mooie ruime badkamer waar je zo met de rolstoel in kan. Bedden met bijbehorende tillift, wij worden ook een dagje ouder. En met zo’n gladde douche was zittend wassen voor Auke geen overbodige luxe > de oplettende volger weet dat hij inmiddels vaker zijn schouder uit de kom heeft gehad dan dat wij de bal uit onze handen laten stuiteren tijdens een gemiddelde zaterdagmiddag.

David, Frits en Martin waren een dagje eerder al die kant op gegaan om de lokale horeca vast te verkennen en een mooie kroegentocht uit te stippelen voor na de wedstrijd. Conclusie was… In Veghel wil je niet dood gevonden worden, of dat voor heel Brabant geldt konden ze ons niet vertellen.

Op de zaterdag begon het goed. In het hele land code oranje met regen, regen, regen en bliksem.. De teamapp kwam mopperend op gang. Mr negative Edje: “Moeten we echt de randstad verlaten? De wedstrijd gaat toch niet door.” Geen reactie van de mannen in Veghel die mogelijk contact zouden hebben met de tegenstander. De captain stond op een crematie en was, derhalve, ook niet voor commentaar bereikbaar… Met frisse tegenzin, een regenjas en een extra handdoek reden we richting Zuidoost-Europa.. JW lag met een fles goldstrike op de achterbank z’n roes uit te slapen dus dat was wel lekker rustig. Zelfs Buus heeft meer te melden in de auto heeft Frits mij toegefluisterd.

Op de grens van Duitsland brak de zon door en eenmaal aangekomen mochten wij na gewonnen toss 30 overs (zo afgesproken) batten. Over de rest van de wedstrijd kunnen we kort zijn. Na 20 overs vonden we het allemaal net te warm en vochtig en was het eigenlijk tijd voor lunch. +/- 120 all out.

Na de thee begonnen we redelijk. De discussie over of we voor wickets of run rate moesten gaan begon rond over 5. We hadden deze gasten immers van ons kunststof matje geveegd vorige week. Na Auke’s schouderluxatie-drop ratio weer makkelijk gehaald te hebben was het, over 15 en dus tijd voor water. 60 voor iets van 2-3 wickets.. Alles nog mogelijk. Gelukkig had onze Nepalese tegenstander daar andere gedachten bij. Er volgde wat rappe 4-en en overs van 11 ballen en zo konden wij vroeg aan de derde inning beginnen.

Hierna togen wij richting zorgboerderij, bedjes werden verdeeld. Groentje Chris trok ‘the short straw’ en eindigde bij OSAS-Holleman op de kamer. In een heerlijk zonnetje werd wachtend op de taxi’s de eerste ronde van de ZAMI (pub)quiz gespeeld. In de taxi werd er al gespeculeerd en gediscussieerd over de antwoorden. In Den Bosch werd onder het genot van enkele versnaperingen fanatiek doorgespeeld. Vragen werden tot vervelens aan toe herhaald en bij tijd en wijlen dacht het plaatselijk publiek zich er mee te kunnen bemoeien door ons toe te schreeuwen dat het antwoord toch echt Guus Kors moest zijn en niet Piet Mieras.. David had het bij tijd en wijlen lastig als quizmaster, maar hield stoïcijns vol dat er over de antwoorden en de uitslag niet gecorrespondeerd kon worden. Uiteindelijk ging in een zenuwslopende finale team Buus (wie zou de naam bedacht hebben) er met de eeuwige roem en een shot tequila vandoor, hulde jongens.

Vervolgens was het tijd om de dansmoves van F.H. in de lokale bar-dancing te mogen aanschouwen. Wellicht weet u dat hij sinds enkele maanden met Buus naar Tango-dansen-met-je-huisdier gaat en dat hebben we geweten. Na een wedstrijd cricket en de nodige hoeveelheid gerstenat begonnen bij sommigen de jaren wel te tellen en was het tijd om de beentjes wat hoger te leggen. Maar F.H. slingerde/leidde ons al tangoend van kroeg naar kroeg. Toen ook hij eindelijk collabeerde hebben we onszelf de taxi in gesleept. Eenmaal terug in ons boerderijtje kwamen die wc beugels en tillift toch van pas.

Toch het Corfu plan alvast uit de vriezer halen? Bij paysdoc@gmail.com (ik heb het ook niet bedacht, zal wel een IT-grapje zijn) kan men zich vanaf heden inschrijven voor de tour 2020 en er zal indien gewenst een spaarplan op maat worden aangeboden.