Home » Laatste nieuws » Oud-VCC’er Roger Bradley (54) overleden

Oud-VCC’er Roger Bradley (54) overleden

Roger Bradley werd geboren op 30 november 1962 in Wellington, Nieuw-Zeeland. In 1989 – VCC 1 speelde toen in de Eerste Klasse, de huidige Hoofdklasse – kwam hij voor VCC spelen. In dat jaar was ACC onze grootste concurrent voor een plek op het hoogste cricketniveau.

Lange tijd gingen we nek aan nek. Op26 augustus 1989 moest ACC nog ‘even’ winnen bij Sparta om de titel te kunnen vieren en daarmee te promoveren naar de toenmalige Hoofdklasse. Sparta won echter en VCC was de lachende derde.

Roger was dat jaar van grote waarde voor ons. Bij het batten en het bowlen stond hij bovenaan: 431 runs (gem 30.79) en 40 wickets voor 480 runs, waaronder 5-37 in de gewonnen thuiswedstrijd tegen ACC.

Helaas was 1989 het enige jaar dat hij bij VCC speelde. Na het kampioenschap kregen andere clubs hem in het vizier en vertrok Roger naar Hermes DVS.

In 2001 nam Roger met het Nederlands elftal deel aan de ICC Trophy in Canada. Nederland won het toernooi en plaatste zich daarmee voor het A-WK in 2003.

Roger was al geruime tijd ernstig ziek. Enkele jaren geleden kreeg hij een nieuw hart en een nieuwe lever. Hij overleed in zijn woonplaats Omokoroa op het noordelijke eiland van Nieuw-Zeeland, dicht bij Tauranga.

 

Foto: Roger Bradley (l.) op de Nederlands Elftalfoto in 2001.

 

 

Zie voor een in memoriam ook www.kncb.nl.

Over de schrijver

Patrick de Leede