Home » VCC T20 lagere klassen » Overwinning voor VCC 3
VCC T20 lagere klassen Laatste nieuws Verslagen

Overwinning voor VCC 3

Datum en plaats-21 juni 2023, Wanica Ground
VCC begint weer met een gemengd team van een paar gespecialiseerde bastmannen en veel allrounders. Een vergelijkbare aanpak als in de eerste wedstrijd, plezier hebben in de wedstrijd met de intentie om te winnen. Om wat drama aan de wedstrijd toe te voegen, was het vader-zoon rivaliteit met Amrit en Samrit’s vader die tegen hen speelde in Wanica!
VCC T20 ploeg: Naman (c), Amiet, Sundeep, Samrit, Saif, Saikiran, Mohsen, Amrit, Gaurav, Naqvi en Nitesh.
VCC won de toss en koos ervoor om eerst te batten, gezien de kleine grenzen en om de omstandigheden beter te kunnen lezen op een uit-terrein. De omstandigheden waren perfect voor een spannend potje cricket.
Na een vroeg wicketverlies van Amiet kalmeerden Sundeep en Naqvi met een stabiel partnership om een basis te leggen. Beiden sloegen een paar prachtige boundaries en een enorme zes om de run rate te verbeteren. Sundeep voelde zich al snel aangesproken door een snelle swingende delivery, gevolgd door Mohsen die zijn vorm uit de eerste t20 zeker wist vast te houden. Naqvi viel al snel in de volgende over na een score van 26 van 19 ballen. Mohsen hield de run rate op gang door 19 ballen in een over te slaan, maar verloor al snel zijn wicket na een snelle score van 31 van 15 ballen. Saikiran volgde ook met een zes over mid-wicket. VCC zat in de problemen na het verlies van 6 wickets en de scorekaart zag er niet best uit met 96-6 aan het eind van 11 overs.
Als het niet Samrit’s dag was met de knuppel, nam zijn broer Amrit het heft in eigen handen om VCC terug in de wedstrijd te krijgen. Hij batte heel verstandig en agressief samen met Nitesh die de rol van anker speelde in hun partnership. Amrit liet een paar mooie intenties zien en bezorgde de bowlers van Wanica problemen, maar helaas kon Nitesh de start die hij kreeg niet omzetten en viel al snel in de 18e over.
Naman viel al snel toen hij de score probeerde te verhogen na het slaan van een zes in de 19e over, gevolgd door Amrit die prachtig speelde voor zijn 57 van 29 ballen. VCC eindigde hun innings op 187 met nog één bal te gaan. Dit was niet de par score die VCC had verwacht en ze hadden het gevoel dat ze misschien wel 15-20 runs te kort kwamen.
Wanica ging voortvarend van start en bezorgde de bowlers van VCC een zware dobber. Mohsen pakte al vroeg een wicket, maar dat leek de enige vreugde te zijn voor VCC. De batsmen van Wanica speelden alsof ze haast hadden om ergens heen te snellen en op een gegeven moment hielden ze een run-rate van 13 aan! Amrit, die een geweldige dag op het veld had, trok uiteindelijk met steun van zijn aanvoerder met een goede vang de in vorm verkerende batsmen voor Wanica weg. Met een scorebord van 126-2 aan het eind van de 12e over stond Wanica nog steeds sterk, maar de gebroeders Singh hadden andere plannen Samrit had eindelijk zijn moment van de dag met de steun van Naqvi’s uitstekende vang om nog een veel scorende batsmen voor Wanica uit te schakelen.
Maar met de overwinning in zicht bleven de batsmen van Wanica op dreef en aan het eind van de 18e over hadden ze nog maar 7 runs nodig in de laatste over. Met Wanica’s schipper aan crease die door het lint ging met een strike rate van bijna 300, had Gaurav zijn verlossing na te veel runs te hebben gegeven in zijn eerste 3 overs, hij sloeg goud door de schipper uit te krijgen en stond slechts 4 runs toe in zijn laatste over.
Het podium was gezet cometh the hour cometh the man, de schipper bowlde de laatste over met slechts drie runs te verdedigen. In de laatste over vielen er twee run outs, waaronder een straight hit naar de wickets door Saikiran die VCC nog meer hoop gaf. Met nog twee runs te winnen van de laatste bowl bowl bowlde Naman de batsmen en haalde de overwinning uit de klauwen van de nederlaag door zijn uitstekende bowlen. VCC bowlers en fielders werkten erg goed als een team en trokken de wedstrijd weg van Wanica. Amrit gaf een allround prestatie en was zeker man van de wedstrijd. Maar het was Naman’s kalme hoofd en uitstekende laatste over die de wedstrijd won.

https://matchcentre.kncb.nl/match/134453-6655550/scorecard?period=1964091