Home » Nieuws » Philip in Nieuw-Zeeland – Dagboek van een Topper (2)
Nieuws Verslagen

Philip in Nieuw-Zeeland – Dagboek van een Topper (2)

Philip in Nieuw-Zeeland

Philip heeft het zwaar in Nieuw-Zeeland, zoals uit bijgaande foto wel blijkt. Lees zijn meest recente belevenissen.Philip heeft het zwaar in Nieuw-Zeeland, zoals uit bijgaande foto wel blijkt. Lees zijn meest recente belevenissen.

Ik zit nu al bijna 2 maanden in Nieuw Zeeland en ik geniet er met de dag meer van! Ik begin steeds meer te wennen aan het leven hier, ben blij dat ik hier nog ruim 4 maanden kan doorbrengen.

Zoals ik in mijn eerste verslag had geschreven, begon ik het cricket seizoen niet geweldig in de eerste wedstrijd met weinig runs en geen bijzondere bowlingprestatie…, maar gelukkig was dit slechts één wedstrijd van een groot cricket seizoen. Hierna zijn mijn wedstrijden gelukkig beter verlopen. De eerste 2 wedstrijden speelde ik met de reserves. De eerste wedstrijd hadden we dik verloren en was ik niet erg te spreken over het niveau, gelukkig ben ik daar nu meer van onder de indruk. In de tweede wedstrijd speelde ik tegen de Indians, waarvan we wederom dik verloren. Ik stond redelijk te batten totdat ik op 30 runs gebowled werd, shit happens. Die zelfde wedstrijd had ik aardig gebowled. De week erna kwamen de Prem’s (1e team) een speler te kort en werd ik gevraagd om mee te doen. Hier was ik heel blij mee en hoopte ik mezelf te bewijzen. We speelde in Rotarora tegen de Indians op een mooi veld. Heel de dag zou het hebben geregend, maar er is geen een keer gestopt met spelen. De Indians zijn verre weg het zwakste team uit de competitie, ze wonnen de toss en gingen batten. In de zeiknatte regen mochten we het veld in gaan en hebben we uiteindelijk voor 56 overs mogen fielden, voordat ze all out waren voor slechts 130runs. Ze waren lastig uit te krijgen tegen pace bowling, maar de captain vond het niet nodig om een overtje spin te proberen. Helaas had ik dus niet de kans om me te bewijzen met de bal. Het was koud en nat, en ik hoopte dus dat onze batsmen het totaal zo snel mogelijk zouden maken, zodat we naar huis konden. De openingsbatsmen waren allebei snel uit, en was het de kans voor Quicker James Gruijters om zich te bewijzen. Samen met een andere batsman heeft hij het uitstekend gedaan en de pot binnen 35 overs binnen getikt, hij eindigte op 56 not out, Well Done James ! Gewonnen? Ja! Gepresteerd? 56 overs foutloos gefield Ben!  Haha, komt allemaal wel goed.

Hierna heb ik nog 2 wedstrijden gespeeld met de reserves.  De eerste wedstrijd was tegen de Mount, die op papier een sterk team hadden. We fielden eerst en hadden ze voor 140runs aan de kant, goeie prestatie en zagen een kans om onze eerste overwinning te pakken. Ik pakte het laatste wicket en bowlde 1-2-2. Ik batte op nummer 6, maar we passeerde het totaal met 3 wickets down. Gewonnen! Dit was voor mij belangrijker dan mijn eigen prestatie. De tweede wedstrijd speelde we tegen de koploper Tauranga Boys College. We speelde op Fergusson Park, een schitterend veld aan de zee. Na gewonnen toss gingen we eerst fielden. Op een score van 120-5-35 werd ik aangezet en pakte ik op mijn 2e bal al een wicket, waarmee ik een partnership van 60runs eindigde. Hierna bleef ik goed bowlen en eindigde ik op 3-8-7. Eindelijk eens een prestatie waarmee ik thuis kon komen. Ik batte op 5 maar maakte weinig runs. We wonnen deze wedstrijd gelukkig wel weer met 2 wickets.  Ik ken alle spelers van GreertonCC nu redelijk goed, en kan goed met ze opschieten. Spelen voor deze club wordt hierdoor ook steeds leuker.

Op de academy gaat het heel goed, niet alleen kwa training, maar ook onderling met de overige Dutchies. Iedereen gaat leuk met elkaar om en er wordt veel gelachen, wat natuurlijk heel belangrijk is. De conditie trainingen worden met de week zwaarder en zwaarder… Je merkt dat je steeds fitter wordt. Op de dinsdag neemt Ben ons mee naar verschillende plekken. De ene keer laat hij ons hills op rennen en de andere keer het strand. Als ik de conditie training nu zou moeten doen van de eerste 2 weken, dan was dat een piece of a cake geweesd. Op de donderdag gaan we nog steeds naar Get Hard Park, maar ook hier worden de oefeningen steeds zwaarder! Ik verbeter natuurlijk mijn fitness hier, maar ik merk vooral dat ik een steeds betere cricketer wordt! Ik houd jullie op de hoogte van mijn cricket avontuur, seeya.