Home » Nieuws » Philip in Nieuw-Zeeland – Dagboek van een Topper (3)
Nieuws Verslagen

Philip in Nieuw-Zeeland – Dagboek van een Topper (3)

Philip vermaakt zich nog steeds uitstekend in Nieuw-Zeeland.  Hieronder het 3e deel van zijn verslag. PiNZ Alweer 18 februari… meer dan 3,5 maand geleden stond ik met mijn koffers op Schiphol ouders en vrienden uit te zwaaien! De tijd gaat zo snel hier en ik geniet er nog steeds optimaal van! Denken om naar huis te gaan is nog niet bij me op gekomen. De laatste keer dat ik wat van me had laten horen was eind november, en er is in de tussentijd veel gebeurd. In mijn vorige verslag schreef ik dat we net een paar wedstrijden hadden gewonnen met Greerton, en dat het steeds leuker werd om voor dit team te spelen. De eerste 2 competitie rondes werden verloren, maar daarna hebben we 5 wedstrijden achter elkaar gewonnen met nog 1 speel ronde te gaan! Het was de nummer 2 tegen de nummer 3, Cadets tegen Greerton. Cadets is de club waar Allard “Chuff” van Vliet speeld. De winnaar van deze wedstrijd zou de finale spelen tegen Mount Maunganui cc. We begonnen met fielden en kregen de eerste 15 overs 100 runs tegen zonder een wicket te pakken. Als je het aan mij vraagt, kwam dit vooral door heel slecht aanvoerderschap van mijn captain…., want als een team 100-0-15 staat speel je niet nog steeds met 10 man in de cirkel en 2 slips en een gully. Nadat we de 2 openingsbatsmen uitkregen kwamen we meer in de wedstrijd. Na 100-0 hadden we ze 140-4, en mocht ik bowlen op mijn grote vriend Chuff. Ik kreeg hem pas in mijn 2e over uit, maar was een goed wicket en nu begonnen ze aan de staart. Voor 190 runs hadden we ze uiteindelijk aan de kant, ik eindigde met 2-13-5.. naar mijn gevoel prima gebowled. 190 runs op een goed wicket en een snel outfield moest wel te doen zijn. We begonnen goed met 50-0, maar hierna volgden 5 snelle wickets, 70-5. Ik stond nu te batten met de captain en waren bezig met een goed partnership totdat we beiden een beetje ons wicket weg gaven (20 runs). Uiteindelijk waren we all out voor 130 runs, zeer teleurstellend. Gelukkig heeft cricket naast de fanatieke kant ook nog een hele sociale kant . Ik ben die avond tot een uurtje of 11 nog op de Cadets cricket club gebleven en na een matige wedstrijd toch nog een hele leuk avond van gemaakt. Dit was voor mij de laatste wedstrijd van deze competitie en ik had nu 3 weken vakantie, voordat de volgende competitie weer ging beginnen. In het begin moest ik een beetje wennen aan het cricketniveau, maar ik heb het uiteindelijk goed naar mijn zin gehad. Na 2,5 maanden heel veel cricketen, was het voor iedereen wel even relaxt om er even tussenuit te kunnen. Ik ben 18 december samen met Chuff, James, Sebas en zijn zus (die over was gekomen voor 4 weken) vertrokken richting het zuiden. We hadden die week daarvoor een Ford uit 1996 gekocht in Auckland die ons in 3 weken tijd door het hele land moest nemen (op hoop van zegen). We vertrokken van Tauranga de eerste 2 dagen via Rotorua en Lake Taupo naar de boot in Wellington. Na ongeveer 2 en een halve minuut kwamen Chuff, James en ik erachter dat het niet heel comfortabel zat op de achterbank, maar daar gingen we al van uit. In Wellington namen we midden in de nacht de boot richting het zuider eiland en in de vroege ochtend kwamen we daar aan. Deze dag hoefden we gelukkig niet heel lang te rijden voor onze volgende geplande bestemming. We hadden deze afgelopen dagen heel slecht weer, en dat maakt het land ook een heel stuk minder mooi. De volgende dag gingen we via Christchurch naar Queenstown, waar we 5 dagen zouden blijven! Het weer werd beter en dan besef je ook wat een schitterend land het is. Eenmaal aangekomen in Christchurch hadden we het daar wel heel snel gezien.. door de aardbevingen van afgelopen jaar, was er niet veel meer van over. Dan maar snel doorrijden naar Queenstown. laat in de middag kwamen we daar aan en checkte we in bij de Backpackers Aspen Lodge. Spullen snel neerzetten en even wat eten in de stad. Je merkte al heel snel dat Queenstown een hele toeristische stad was, veel verschillende culturen liepen er rond, wat je niet veel ziet in Nieuw Zeeland. Ik heb in Queenstown de tijd van me leven gehad (wel de slechste tijd van mijn portemonnee en lever). We hebben heel veel leuke activiteiten gedaan en veel gefeest. We hebben ook een beetje geproefd van het leven als een backpacker, want we hebben er veel ontmoet. Ook hebben wij hier kerst gevierd, wat best wel raar was. In plaats van een kerstdiner met sneeuw in de tuin, zaten we met een bbq op het strand!  Na 5 nachten werden de spullen weer ingepakt en werd weer plaats genomen op de achterbank van de auto. We zijn via de oostkust naar Queenstown gereden en nu gingen we via de westkust weer naar boven. Naar mijn mening vond ik de westkust nog mooier dan het oosten. Schitterende bergen en mooie stranden zijn we gepasseerd. Nog 1x overnachten in een backpackers bij het Abel-Tasman park en daarna de volgende dag weer de boot nemen naar het noorder eiland. Eenmaal weer terug op de academy gekomen was ik heel blij met mijn eigen bed, en dat ik van die auto af was. Het plan was nu een paar dagen in Tauranga blijven (oa Oud en Nieuw) en dan het noorder eiland af gaan reizen. Oud en Nieuw hebben we bij Campell Thomas gevierd (dit seizoen VCC overseas) en was heel gezellig, maar minder spectaculair dan in Nederland. 2 januari was het plan om weer te reizen, maar omdat Dirk en zijn vriendin (die ook over was gekomen voor 4weken) ook heel graag wat wilden zien van het land, hebben Chuff en ik hun de kans gegeven om dat te doen, dus hadden wij de academy voor ons alleen voor een week.  Dit was de laatste week van de vakantie en nu ging het serieuze werk weer beginnen. Maandag 9 januari, meeting met iedereen in de classroom voor de plannen van de komende 3 maanden. Zwaardere conditietrainingen en nog betere crickettrainingen! Voor mij staan de eerste 3 weken een T20 competitie op het programma. Elke week worden er 2 T20s gespeeld op Fergussonpark. De eerste T20 ronde zit er op en we staan bovenaan de table! De eerste wedstrijd werd makkelijk gewonnen van TBC (ik bowlde 2-10-4 en DNB) en de 2e wedstrijd was iets spannender. Wij gooide de Indians uit voor 110 (ik 2-11-4), maar wij stonden 40-6.. Ik had uiteindelijk een goed partnership met Matt en zo tikten we samen de wedstrijd binnen. Ik eindigde op 27no en dit is goed voor mijn zelfvertrouwen (zowel bowlend als battend). Hopen dat mijn prestaties zo door gaan. Ik voel me steeds meer verbeteren en kijk heel erg uit naar het seizoen in Nederland deze zomer. Volgens mij gaan de zaken bij VCC prima tot dus ver, en hopelijk kunnen we dit seizoen strijden voor promotie!