Home » Nieuws » Philip in Nieuw-Zeeland – Dagboek van een Topper (4)
Nieuws

Philip in Nieuw-Zeeland – Dagboek van een Topper (4)

Het laatste maandje is ingegaan. Als ik er zo op terug kijk is het allemaal toch best snel gegaan, en dat betekent altijd dat het leuk is geweest, nou ja geweest.. we zijn er natuurlijk nog niet.

Philip clean bowlt de volgende bal Brendon McCullum recht door z'n verdediging
Philip clean bowlt de volgende bal Brendon McCullum recht door z’n verdediging
De eerste maand van het nieuwe jaar had ik, zoals eerder vermeld, Twenty20 programma met de reserves. We speelden 3weken, elke week 2 wedstrijden en zijn uiteindelijk 2e geëindigd. Persoonlijk heb ik het niet slecht gedaan, speelde met een batting avarage van 20 en heb 12 wickets gepakt met een eco’rate van 3.7. Hierna begon er een nieuwe 50 over competie. De eerste wedstrijd speelde ik tegen de indians, die werd gemakkelijk gewonnen. De Indians waren 140ao en wij maakt dat vrij makkelijk voor 6 wickets down. Geen bijzondere prestaties van mijn kant, 1-14-5 en 15 runs. De tweede wedstrijd werd ook makkelijk gewonnen van Te Puke. Wij maakte er 220, zelf maar 10 runs, en we gooide hen uit voor 150. Deze wedstrijd opende ik de bowling en bowlde gelijk 10 overs achter elkaar, 3-25-10. Na deze wedstrijden hebben de premiers (1e) gevraagd of ik mee wil doen voor de laatste paar wedstrijden van het seizoen, en de kans om eerste te worden is er nog steeds. De eerste 2 weken stonden T20s op het programma. Tegen de Mount en Central werd 2x verloren, we speelde met een relatief zwak team en die wedstrijden werden ook niet heel serieus genomen.. er stond ook nog een wedstrijd tegen Te Puke op het programma maar deze was helaas verregent. En nu is het vandaag, en staan er nog 3 weken van cricket op het programma. Deze week spelen we Cadets (de kampioen van vorig seizoen) op het programma, en daarna zijn de finales (nr.1-4 en nr.2-3). Als we deze week winnen dan spelen we tegen de nummer 2 de week erna, en anders tegen de nummer 1. Maar we zitten sowieso al in de finales !

Tour naar Napier

Bowlen op Ashmi Amla, Albie Morkel, Faf Du Plessis, Brendon McCullum etc…

Nederlandse Jeugd traint met Zuid-Afrikaans en Nieuw-Zeelands Elftal in NapierNederlandse Jeugd traint met Zuid-Afrikaans en Nieuw-Zeelands Elftal in Napier!
Nederlandse Jeugd traint met Zuid-Afrikaans en Nieuw-Zeelands Elftal in Napier!
Bekijk hier de foto’s van de jonge talenten! Naast het cricket hebben we afgelopen week een super gave tour gemaakt naar Napier. We zijn daar van dinsdag tot donderdag geweest, en we sliepen op de Brendon Bracewell Academy. Op dinsdag vertrokken we al vroeg, omdat we van 10 tot 2uur netbowlers waren op de Zuid-Afrikanen die woensdag een ODI hadden tegen Nieuw Zeeland op McLean Park. Deze zelfde middag hadden we ook gebowld op de Kiwi’s. Dit was natuurlijk een enorm leuke cricket ervaring! Na een geweldige avond (geen details) zijn we rond 2uur naar het stadion gegaan om de wedstrijd te kijken. Nieuw Zeeland begon met batten, en gingen goed van start met Martin Guptill (54) en Brendon McCullum (84). Er zag een grote score aan te komen totdat de middle order het een beetje weg gaf. Ze strandden op 230 en je wist eigelijk al dat dit geen groot probleem zou zijn voor Zuid-Afrika. Ondanks het snelle wicket van Kallis, had Zuid-Afrika geen kind aan de Kiwi’s. Hashim Amla liet grote klassen zien (94) en naast hem zagen we schitterend batten van oa Du Plessies en De Villiers. Na de wedstrijd hebben we even snel wat gegeten en zijn we daarna door gereden naar een bar waar we Greg Todd (overseas van Hermes) zouden ontmoeten. Vanaf daar zijn we naar een andere bar gegaan in het centrum, waar we nog een paar drankjes hebben gedaan met Jesse Ryder en Doug Bracewell (beide Nieuw Zeelandse internationals). De volgende dag gingen we weer vroeg “dusty” naar huis, great trip. Aangekomen op de academy lasen we op cricinfo.com dat Bracewell en Ryder geschorst waren wegens trouble in de stad, waar wij bij aanwezig waren. Dat was wel grappig om te lezen eigenlijk. Nog minder dan 4 weken te gaan, en ik moet zeggen dat ik er naar uitkijk om met VCC in de hoofdklasse te gaan spelen. Ik heb begrepen dat de selectie al begonnen is met trainingen. We beschikken over de kwaliteiten om een goed seizoen in te gaan denk ik. Clubs zoals Rood en Wit en HBS maken slechts kans om 1e te worden doordat zij beschikken over goede pro-overseas, maar wij beschikken over 11 goede cricketers die allemaal hun bijdrage kunnen leveren om wedstrijden te winnen.