Home » Nieuws » Philip Kingma naar Nieuw-Zeeland
Nieuws

Philip Kingma naar Nieuw-Zeeland

philip_kingma_webZes jonge Nederlandse spelers vertrekken vandaag, vrijdag 30 september 2011, naar Nieuw-Zeeland. Onder hen Philip Kingma van VCC. Lees meer op de KNCB site en CricketEurope.

Zes jonge Nederlandse cricketers zijn onlangs voor zes maanden vertrokken naar Nieuw-Zeeland. Zij krijgen intensieve training van de bekende internationale cricketcoach Ben Williams in Tauranga, in het noorden van het land.

Eén van deze zes spelers is VCC’er Philip Kingma. Hij is 18 jaar en komt uit een echte cricketfamilie. Toen pa Jack nog superfit was, speelde hij niet onverdienstelijk voor het Haagse VUC. Jack en zijn vrouw Cynthia hebben drie getalenteerde zoons, Floris, Philip en Viv, die alle drie in VCC 1 uitkomen.

Philip is offspinner (bowler) en batsman. Het is een eer om voor deze tour te worden uitgenodigd; bondscoach Peter Drinnen is er in de eerste week bij om de jongens op weg te helpen. Het zestal zal ook gaan spelen voor verschillende lokale cricketteams.

De academy waar de jonge cricketers verblijven, heeft uitstekende faciliteiten, waaronder een zwembad, in- en outdoorkooien, video-analyse en een fitnesscentrum. Ex-professional Roland Lefebvre, die jarenlang in Engeland speelde en nu in dienst is van de KNCB, hoopt dat deze tour effectiever is dan de individuele reizen die soms door ambitieuze jonge spelers worden ondernomen.

Tags