Home » Laatste nieuws » Play-offs voor Voorburg CC nog in beeld na knappe winst op VOC

Play-offs voor Voorburg CC nog in beeld na knappe winst op VOC

Na een wat mindere periode moest de nummer vijf, Voorburg CC, op bezoek bij koploper VOC. Dankzij een solide allround-performance van Bas de Leede, uitstekend bowlen van Karl Nieuwoudt en enkele knappe vangen werd de Rotterdamse koploper verslagen en rukte Voorburg op naar de derde plaats.

Beide teams waren gehavend. VOC-captain Pieter Seelaar had last van zijn rug. Bij VCC speelt allrounder Logan van Beek als professional in Engeland. Viv Kingma speelde wel, maar kon door een blessure niet bowlen.

Toch was het juist Kingma die in de beginfase een knappe vang pakte waarmee de gevaarlijke Max O’Dowd werd ingerekend. Even later hookte de andere topbatsman, Scott Edwards, een korte bal van Bas de Leede precies in de handen van de deep fine leg, Karl Nieuwoudt.

Nieuwoudt (1 voor 27 in tien overs) liet zich ook als openingsbowler van zijn beste kant zien. Hij bowlde een prima lijn en lengte, de ballen zwaaiden en seamden als een gek naar buiten en de VOC-batsmen konden er niets mee.  Van Baren en Jain zagen er niet uit of ze in bloedvorm waren en toen Floris de Lange op backward point Van Baren knap ving, was het 19 voor 3.

Philippe Boissevain kreeg Durrani LBW met een googly en even later naar het scheen ook Schoonheim, maar die werd niet gegeven. In zijn tweede leven werd Schoonheim topscorer met 55. Spinner Dutt ging seamen en pakte twee wickets, evenals Philippe Boissevain. Bas de Leede ruimde de staart op en eindigde met de droomcijfers 4 voor 24. VOC slechts 136 all out in iets meer dan 40 overs.

In de Voorburgse runchase zagen Mohit Hingorani en Tom de Grooth er solide uit tot Tom na een iets te ambitieus schot zag dat zijn legstump was ontworteld. Hingorani ging zeer geconcentreerd verder met Bas de Leede: geen gekke schoten, domineren door simpel te batten, alles in de welbekende V tussen pakweg mid wicket en cover point.

Bas de Leede batte zoals hij vorig jaar deed en maakte het veld gek. Hij gaf nog een dot van een vangkans aan de mid wicket, maar toen ook die tegen de grond ging, boog VOC het hoofd. Er kwamen nog wat hoosbuien, maar dankzij de Duckworth/Lewis-rekenmethode gingen de vier punten welverdiend mee naar de Voorburgs/Haagse Groene Zoom, waar het nog lang onrustig bleef. De Leede 57 not out, Hingorani 39 not out. VCC 120 voor 1 in de dertigste over.

HBS, Excelsior en HCC lijken samen met Voorburg CC de kanshebbers voor de derde en vierde plek die recht geven op deelname aan de play-offs later dit seizoen. Stand Topklasse: 1 Punjab 11-34; 2 VOC 11-29; 3 Voorburg CC 11-25; 4 HBS en Excelsior beide 11-24; 6 HCC 11-21; 7 VRA 11-18; 8 ACC 11-14; 9 Sparta 11-6, 10 Dosti 11-3.

 

 

 

 

Over de schrijver

Patrick de Leede