Home » Junioren » Prijswinnaars bekend
Nieuws Damescricket Senioren Junioren

Prijswinnaars bekend

Helaas geen nieuwsjaarsreceptie dit jaar, maar wel het jaarverslag (ook online, veel dank aan de heren Joshi en P. de Leede voor hun reken- en schrijfwerk). Dit jaarverslag werd door een aantal bestuursleden en VCC 1 spelers rondgebracht bij de oudere leden en dat leverde bijzonder leuke ontmoetingen (veelal buiten, dat wel) op.

 

In het jaarverslag zijn ook de prijswinaars bekend gemaakt. De gelukkige winnaars van de jeugdprijzen troffen afgelopen weekeinde opeens Floris de Lange en/of Bas de Leede en/of Babette de Leede voor de deur om hun de prijs te overhandigen. Dat leverde vele blije gezichten op. De prijswinnaars bij de jeugd waren:

U9 – Pranav Ostwal. Pakte de meeste wickets (zeven) en was ook aan bat goed op dreef was: hij sloeg de enige zes en scoorde 65 runs uit 54 ballen. Als fielder was hij ook heel actief, onder ander via een vangbal en enkele ‘direct hits’. Zijn perfect gecontroleerde legbreaks waren veel te goed voor de U9. Het is dat het eerste al een goede legspinner heeft… De onbetwiste en terechte winnaar van de U9 prijs voor 2020!

Eervolle vermeldingen:
Hridhaan Waghela. Uitstekende prestaties: batsman met de hoogste strike rate (38 runs uit 22 ballen), zuinige bowler (economy rate van 3,1) en pakte drie wickets.
Enrique Knops: meeste vangen en belangrijke bijdrage als openingsbatsman (56 runs); als bowler vier wickets en een economy rate van 3,5.

U11 (twee teams) – Stephan Pijnenburg heeft grote stappen vooruit gezet, vooral zijn snelle bowlen is indrukwekkend. Rishabh Bagul had een geweldige inzet en boekte volgens de coaches de meeste vooruitgang.
U13 – Niemand genomineerd door de coaches; iedereen deed even goed zijn best!
U15 – Shirsak Banerjee. Bovenaan met batten (272 tegen 45.33) én bowlen (12-108), dan maak je het de jury wel makkelijk!
U17 – Floriaan Cordesius, blijft in positieve zin verbazen met bat (134 runs tegen 26.80) en bal (6-113).

Naast bovenstaande winnaars van gegraveerde minibats zijn er ook nog de twee ‘grote’ jeugdprijzen.
De Ton Philipsen Trofee werd gewonnen door Carlijn van Koolwijk die al jaren 100% volwaardig meedoet in een heel sterk jongensteam.
De VedeR-prijs ging naar Stijn de Leede: bovenaan met batten (174 runs tegen 43.50), maakte zijn debuut in VCC 1 met een wereldvang en leidde de U17 -2 als captain naar de landelijke finale.

De senioren zullen als dat weer mogelijk is hun prijs uitgereikt krijgen. De winnaars daar waren:

Damesbeker: Annemijn van Beuge 5 voor 9 bowlde in de U17-wedstrijd tegen HCC – een wedstrijd die voor pakweg 95% door jongens werd bevolkt

Openingsbokaal: Rob d’Ancona (Zomi). Voor zijn 80 not out tegen Gelre in de openingswedstrijd van het seizoen in Zutphen

De Joop van Thuijl Beker wordt gewonnen door de batsman die de grootste vooruitgang in battinggemiddelde boekt ten opzichte van de drie voorafgaande jaren. Hierbij geldt de voorwaarde dat in al
die jaren ten minste vijf innings moeten zijn gespeeld. Na enig briljant rekenwerk kwam Philippe Boissevain als winnaar uit de bus.

De Bowlingbeker Sommige bowlers zijn jaar in, jaar uit kanshebber voor deze beker. Zij kregen dit seizoen echter concurrentie van een aantal anderen, onder wie Vishal Patil, Gaurav Jain, Sajjad Kamal, Ali Ahmad, Bas de Leede (die door corona niet in Engeland terecht kon), Charu Kawade en Ahmad Iftikhar. Gezien zijn positieve instelling, work ethic en plaats op de ranglijst verdient de laatste de beker ten volle.

De Fieldingbeker
Welke fielder steekt erbovenuit, zowel met vangen als grondfielden? Moeilijk te beoordelen, want het grondfielden komt niet in de scoringboeken. Toch moet dat een rol spelen en dit belangrijke spelonderdeel wordt dan ook door de jury meedogenloos meegenomen in de beoordeling. Tel je daar de direct hit run outs bij op, dan kan er maar één winnaar zijn: Bas de Leede.

De Wicketkeepersbeker werd dit jaar gewonnen door Remco van der Giessen met 7 vangen en 1 stumping.

En tenslotte de Pechvogelprijs, die ging dit jaar naar Floris van Hoogdalem die grote plannen had, maar door een gebroken pink het seizoen al vroegtijdig moest beëindigen.