Home » Laatste nieuws » Qui Vive uit altijd lastig. Maar waar was captain Mark! En een mooie supportster langs de lijn… Qui Vive – VCC ZAMI (2 – 0)
Laatste nieuws

Qui Vive uit altijd lastig. Maar waar was captain Mark! En een mooie supportster langs de lijn… Qui Vive – VCC ZAMI (2 – 0)

Na het slagveld vorige week tegen VOC was het nu de beurt om Qui Vive in Amsterdam te verslaan. Voor mij een nieuwe tegenstander in de Zami poule. Op het mooie complex Sportpark De Eendracht ligt een groot complex waar veel sporten elkaar ontmoeten waaronder cricket. Het veld waarop we gingen spelen was niet echt van VCC-kwaliteit en omdat er aan een kant een sloot ligt werd besloten om van een kant te bowlen. Dus ik dacht mooi, lekker relax en dat wordt een snel potje. Helaas werd de toss verloren en stonden we in de wei. Zoals gewoonlijk opende Shu en Ed de bowling. Helaas werden goede ballen te veel afgewisseld met korte ballen en die werden genadeloos afgestraft en de run rate lag gelijk hoog. Wisseling van bowlen werkte want Marek zat er gelijk met soms mooie uitswing bovenop en pakte snel 2 wickets, waaronder goede vang van Shu. Met nog een goede run-out, ingooi van Shu, hadden we er 3 te pakken. Het weer zat ook niet mee, want regen hielp ons niet om met een goede bal te kunnen blijven bowlen. 2 andere batsmen pakte het goed op en we dachten dat we het 4 e wicket pakte maar helaas een hoge bal op mid-off werd door Ivo gedropt en dat was het begin van een innings waarbij deze batsmen er 85 maakte. Shu kwam naar me toe en zei nu weet je hoe ik me vorige week voelde. En bedankt Shu :). Ook aan de andere kant werd deze batsmen goed gesteund en ons bowlen was helaas niet goed, veel full tosses die resulteerde in 4 en 6en. David had na zijn goede innings van vorige week ook een excuus om er niet te zijn, geen idee wat, maar werd goed door Sander vervangen. Met goed voetenwerk pakte Sander 2 caught behinds. Door de regen gingen we vervroegd met lunch en werd besloten daarna tot 17.00 door te gaan of tot 30 overs te gaan. Helaas kwamen wij niet meer in het ritme ook niet door de hulp van ons ingevlogen Italiaanse vriend Buffon, uh Pepe. Ook de leuke zus van Pepe, Giordana die als supporter ons zat aan te moedigen en soms te vernikkelen van de kou kon de tegenstander niet verleiden om uit te gaan. Ook het bowlen van Nemath en Mo kon de score niet drukken en het scorebord bleef maar tikken totdat er 241 voor 6 na 30 stond.
Bowlingcijfers waardig om te noemen:
Marek 2/32 in 6
Mo 2/50 in 6
Ed 1/51 in 6

Een flink totaal en JW en Mo begonnen met batten. Helaas ging JW vrij snel uit en mocht ik Mo helpen. Al snel kwam ik tot de conclusie dat dit niet makkelijk ging worden en helaas stokte mijn innings op 12. Mo ging lekker door al kon hij en de andere batters geen vat krijgen op het goede bowlen van Qui Vive. Mo eindigde met een mooie 45. Toen er ook nog een legspinner aan te pas kwam, die gozer die er ook 85 maakte, dacht ik van, hallo het is Zami cricket. Sander en Auke probeerde het ook nog maar het mocht niet baten en de score eindigde op 137. Geklopt door een betere tegenstander is dan de conclusie. Ja wat als we die gozer hadden gevangen, wat als het niet regende, ach er was een festival en de heerlijke muziek maakte veel goed. De 3 e innings was toch nog even gezellig, bier en drank werd aangeboden en penningmeester Sander kon de bbq-man verleiden tot een mooi groot bord met heerlijk vlees met broodjes. Konden we ondanks de 0 punten toch nog met een heerlijk gevoel terug naar huis. Pepe en zus Giordana en Nemath, bedankt.
Battingcijfers waardig om te noemen:
Mo 45
Auke 20 n.o.
Sander 15

 

Oh ja waar was captain Mark? Ik zag hem nog op Facebook voorbijkomen met een glas bier in de grote Haagse kerk en daarna is er niet veel meer van hem vernomen. Het gerucht gaat dat hij gaat trouwen en ja als hij niet thuis is gekomen zal dat tot consequenties hebben geleid. Je weet gelijk wie de baas is. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Marek