Home » Algemeen » Raadsleden nemen voornemen wethouder voor inhuizing VRC voor kennisgeving aan
Laatste nieuws Algemeen

Raadsleden nemen voornemen wethouder voor inhuizing VRC voor kennisgeving aan

rugbybalGisteravond is er wederom overlegd geweest in de commissie Maatschappelijke Activiteiten over de mogelijke inhuizing van VRC op de velden van VCC. In tegenstelling tot wat op 16 november aan VCC was aangegeven (een statusupdate voor het einde van het jaar over het onderzoek naar alternatieven) gaf de wethouder nu al aan geen alternatieven te zien. De politieke partijen besloten vervolgens in meerderheid de wethouder de ruimte te geven om het ingezette beleid zoals verwoord in het rapport van onderzoeksbureau ASC uit te voeren. Het voornemen van de wethouder is o.a. dat:

 • het cricketveld intensiever zal worden onderhouden door de gemeente om de kwaliteit te verbeteren;
 • de kwaliteit van het cricketveld en de daarbij horende internationale status van het veld gehandhaafd moeten blijven;
 • het graswicket ten alle tijden beschermd moet blijven tijdens het rugbyseizoen;
 • het gebruik van VRC geen negatieve invloed mag hebben op het huidige functioneren op het sportcomplex van de zittende verenigingen Sparta en VCC.

Er zal nu met de verenigingen en de Stichting MSW (die de terreinen en het clubhuis namens de gemeente beheert) afspraken moeten worden gemaakt over organisatorische, financiële en speeltechnische aspecten. VRC gaf daarbij aan in elk geval ruimte te willen maken voor herstel van de grasmat voor en na het cricketseizoen dat loopt van 1 april – 1 oktober.

Het Voorburgs Dagblad doet in een artikel wat uitgebreider verslag van de commissievergadering.

Over de schrijver

Richard de Lange

1 Reactie

Geef hier je reactie
 • l’histoire se répète

  VCC noodgedwongen weg bij de Rodelaan en naar Sportpark Duivesteijn. Vervolgens veld inleveren op Duivesteijn. Daarna weg ten faveure van Cartouche bij jsportpark Duivesteijn en rustieke zelf opgebouwde eigen clubhuis.Dus gedwongen verhuizen naar Sportpark Westvliet. Opmerkelijk detail: eerst wordt Cartouche op Duivesteijn geholpen en VCC moet als gever aan Cartouche enkele jaren inhuizen bij ( gewaardeerde) voetbalvereniging Wilhelmus, voordat het nieuwe VCC clubhuis op Westvliet gereed is.. Opmerkelijke details: Bestuurder van Cartouche : “dit verdient zeker geen schoonheidsprijs” en…….Cartouche is in flinke mate groot gemaakt door VCCers. Het aantal VCCers als leden van verdienste is aanzienlijk!
  De start op Westvliet met eigen clubhuis was veelbelovend. Maar…het geknabbel aan onze positie begon al snel. Het mooie grasveld verloren we aan softbalclub Catch. De kunstgrasvelden bij Wilhelmus kunnen we daarna steeds moeilijker vrij krijgen voor het cricketen. Voetbal wordt steeds meer een jaarsport en de voetbaltoernooien buiten het seizoen maken het steeds lastiger om op deze velden te kunnen cricketen. Nu, als klap op de vuurpijl, moeten we zelfs ons Hoofdveld gaan delen met een rugbyclub die nog maar amper bestaat, terwijl VCC al in de jaren 30 van de vorige eeuw een rol in Voorburg speelde. Respect hiervoor en daarnaast voor de talloze uren van vrijwilligers binnen VCC spreekt hier duidelijk niet uit. Het is verdrietig en een schande. Het geforceerd zoeken naar een locatie ten koste van een bloeiende en bestaande vereniging had nooit mogen plaatsvinden!
  Voorburger die in 1952 voor het eerst bij VCC kwam kijken en er nog steeds buitengewoon trots is op zijn vereniging .