Home » Verslagen » Verslagen VCC ZoMi » “Rammer Rama” leidt de Zomi’s naar ruime zege
Laatste nieuws Verslagen VCC ZoMi

“Rammer Rama” leidt de Zomi’s naar ruime zege

Langzaamaan begint het Zomi-team vorm, structuur en overwinningen te krijgen. Een app-groep, team manager en twee gepokt en gemazelde potentiele captains zorgen voor duidelijkheid en daar heeft iedereen baat bij. Konden we tijdens de opwarmer tegen cc Groenendaal nog geen potten breken, vorige week leidde captain Ewen het team al naar een ruime zege tegen Hermes DVS, o.a. door een mooie 73 van Rama Kollipara (hij gaat daar zelf nog een verslag over schrijven).

Op zondag 29 mei stonden de Zomi’s van Quick ons te wachten op Hanenburg, een team dat niet overliep van vertrouwen gezien de 43 en 46 ao in de eerste weken tegen resp. Ajax en Groenendaal. Na de verloren toss begonnen we (helaas toch weer met 10 man, Yasir Hamid en de 8-jarigen Tom de Leede en Cedric de Lange acteerden beurtelings als substitute fielder,  waarvoor dank!) dan ook vol vertrouwen te fielden op het wat kleine voetbalkunstgrasveld van Quick. Kennelijk hadden ze bij Quick een lesje “wicket  niet weggeven”gevolgd, want de wickets vielen maar moeizaam en Quick overleefde de 35 overs voor het verlies van 8 wickets en scoorden daarin 180 runs. Redelijk tot goed gebowled (pick of de bowlers U16 landskampioen 2015 Gizzer Liaqat met 4/23/7!), fielden blijft een aandachtspuntje: bij voorkeur met de handen en met een lichaamsdeel erachter .

De lunch liet even op zich wachten, maar dat was meer dan de moeite waard. Een mooie pasta werd ons voorgeschoteld, waarvan ook de jongelingen in het team volop genoten. We praatten elkaar moed in: vorige week maakten we er 161 in 25 overs, dit was een kleiner veldje, Rama is in vorm enz.

Maar ja, eenmaal op de mat moet dat er dan toch nog maar uitkomen. Rama had het echte rop zijn heupen en stond na 1 overs al op een half century, daarbij voortreffelijk gesteund door Tim, met een aantal textbook shots. Rama ramde rustig door, er ontstond pas enige twijfel in de nervous nineties, maar een enkele drop en appeal overlevend, maakte hij zijn zeer verdiende century om uiteindelijk af te sluiten op 118 not out in de 22e over, toen het totaal van Quick werd gepasseerd. Hij sloeg daarin maar liefst 16×4 en 6×6, waarvan een zelfs op het dak van de hoofdtribune.

Opnieuw een mooie overwinning, dit maal onder de leiding van captain Tim Horrocks, die het team en Rama inspireerde met 43 runs.

Volgende week wacht Ajax!

 

 

Tags