Home » Laatste nieuws » Regen en een beetje zonneschijn, maar bij de U9B klopte vandaag bijna alles
Laatste nieuws

Regen en een beetje zonneschijn, maar bij de U9B klopte vandaag bijna alles

Vandaag speelde de Stoere Jongens van U9B hun return wedstrijd tegen Excelsior op het voor de Voorburgse Cricket Club beruchte sportpark Thurlede in Schiedam. Of was het toch het sportpark van de familie de Leede uit Schiedam??
De thuis wedstrijd hadden we ruimschoots verloren van de jongens en meisjes van Excelsior, die onder de bezielende leiding staan van oud-international Sebastiaan Gokke. Daarnaast was dit voorlopig de laatste wedstrijd voor de vakantie en al deze ingrediënten waren genoeg om onze Stoere Jongens van VCC zonder problemen extra te motiveren.
Captain Samanth won de toss en Voorburg ging fielden. Thijs, geleend van de U11, bowlde de eerste bal. Ik had Thijs een tijdje niet zien bowlen, maar wat is deze spierbonk vooruit gegaan. Mooie rechte arm en rechte ballen. Wat wil je nog meer, hulde aan de trainers van de U11 en Thijs zelf natuurlijk voor zijn inzet. Rushab, Samanth en Uzair, nog enigzins teleurgesteld dat India de finale van het wk niet gehaald hadden, bowlden of zij er bij de volgende editie van het wk bij zouden gaan zijn.
Uzair is de afgelopen week giga vooruit gegaan, een mooie rechte arm en er komt zelfs legspin uit zijn hand. Daan is nog een klein beetje aan het gooien, maar dat wicket aan de andere kant staat soms ook wel heel ver weg. Geronimo had deze week extra geoefend met zijn broers en deed vooral Buhmra na en dat lukte maar al te goed. Hij gooide zijn eerste bal met een bouncer op het hoofd van de batsman, maar ook zijn partner kreeg zo’n zelfde bal te verwerken met het zelfde resultaat. Dit liet wel enige indruk achter bij de Geel Zwarte Jongens van Excelsior. Op zijn laatste 2 ballen cleande hij beide batsman en toen Ger op de eerste bal van zijn volgende over weer een wicket nam had hij een heuse Hattrick! Wat een gave prestatie van de jongste cricketende Nota. Voorburg nam in totaal 8 wkts. Hele mooie catches waren er van Rushab en Samanth.
Na de korte pauze gingen Daan (11) en Samanth (18) voortvarend van start . Rushab (44) en Geâhr (35) maakte er in de middle order helemaal een feest van. Daarna werd de wedstrijd mooi afgesloten door Uzair (12) en Thijs (17) voor het verlies van 7 wkts.
Voorburg 222runs en Excelsior 139runs en dus gingen de punten deze keer mee naar Voorburg. Natuurlijk niet na een uitstekend verzorgde lunch in het Paviljoen.
Het was weer een wedstrijd met heel veel plezier, soms een beetje teleurstelling en af en toe een beetje motregen. Het fielden was super goed, bijna iedereen was alert en het was overal een ongelooflijke mooie teamprestatie. Op naar meer, maar wanneer….

MN (crickettrainert en sportandragoog i.o.)