Home » Laatste nieuws » Rijnmond dame te sterk voor VCC Dames
Laatste nieuws Damescricket

Rijnmond dame te sterk voor VCC Dames

04-06-2016 – Wegens chronisch gebrek aan het tweede veld op ons eigen complex waren we vandaag te gast bij HCC voor onze thuiswedstrijd tegen Rijnmond. Alweer een nieuw talent in het team en dit keer uit eigen kweek. Merle Overmeire maakte haar debuut in de damescompetitie.

We wonnen de toss en gingen eerst fielden tegen de Rotterdamse combinatie met in hun gelederen Miranda Veringmeier, goed voor wekelijks vele runs! Ons doel was om Rijnmond niet meer dan 5 runs per over te laten maken. Om volledig gebruik te kunnen maken van de capaciteiten van Babette, opende zij het bowlen zodat ze na haar 4 overs de keeperhandschoenen kon aantrekken. De eerste over ging niet helemaal zoals gehoopt, Miranda sloeg gelijk toe met 3 X 4. Caroline kreeg in haar eerste 2 overs van de andere kant slechts 3 runs tegen en ook Babette herpakte zich. Maar Miranda sloeg lekker door. Julia bowlde netjes, Nikki pakte in haar tweede over de traag scorende nummer 2, maar Miranda sloeg lekker door. Natuurlijk gaf ze af en toe een kans weg en als je die niet pakt, weet je wat er kan gebeuren. Sterre en Annemijn bowlden de laatste overs en Miranda sloeg lekker door, na 93 runs (12 X 4 en 2 X6) nam Annemijn haar wicket dankzij een geweldige vang van Ana op de square leg boundary! De nummer 4 en 5 batten de 20 overs vol en zo kwam Rijnmond uit op 157 runs.

Wat zij kunnen, kunnen wij ook………………. als alles volgens plan gaat. Dat ging helaas het niet ;-(. Rijnmond bowlde de eerste overs heel sterk en Babette ging al in de tweede over run out op een wide. Ook Annemijn was niet op tijd aan de overkant en Ana sloeg haar 3e bal in de handen van een fielder. Julia is in vorm en steunde Sterre goed, samen scoorden zij 90 runs in 11 overs, maar met 25 runs moest ook Julia het strijdtoneel verlaten. Speler/coach de Fouw kwam in op een stand van 95 voor 4 na 15. Ruim 12 runs per over waren nodig om te winnen. Hoewel er een dappere poging werd gedaan, kwamen we niet verder dan 144 voor 4 na 20. Sterre wederom not out met 88 runs.

CV