Home » Laatste nieuws » Rood en Wit – VCC Dames
Laatste nieuws Verslagen Dames Verslagen

Rood en Wit – VCC Dames

Het was een prachtige dag voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Julia Corder heeft haar opvolger Annemijn van Beuge goed opgeleid want Annemijn won haar eerste toss: VCC ging eerst batten.

Tijdens de eerste inning was Iris Zwilling onze rots in de branding. Ze scoorde een mooi totaal van 74 runs en legde een solide basis. Aan het einde kreeg ze hulp van Eva Lynch die nog een mooie 26 runs scoorde. We eindigden met 146 runs op het bord.

Na een paar onhandige signalen van de umpire (Annemijn) is het de scorers (aka iedereen) gelukt om alles kloppend te maken en gingen we met snoepjes van Fleur Roscam-Abbing het veld in om aan de tweede inning te beginnen. Ondanks dat we slechts negen spelers hadden, toonden we grote veerkracht en strategisch spel.

Rosalie Lawrence, de wicketkeeper, leverde een fantastische prestatie door drie vangen achter de stumps te nemen. Ondertussen pakte Carlijn drie wickets met haar nauwkeurige en krachtige bowlen, waardoor Rood & Wit moeilijk kon scoren. Donna Polet, die voor de eerste keer spin bowlen in een wedstrijd probeerde, maakte indruk met haar prestatie. Deze overs en het goed uitgezette veld van VCC zorgden voor druk op de goed battende Heather Siegers van Rood & Wit. Er werden kansen gecreëerd en na een paar gemiste vangen werd Heather na het scoren van 79 runs aan de kant gezet door het wicket van Julia. Grace Ward-Clayton, die voor de eerste keer bowlde in het VCC-tenue, bowlde een uitstekende eerste over en gaf geen extra’s weg.

Al met al was het een team effort die zorgde voor een leuke, spannende wedstrijd waarbij VCC aan het langste eind trok. We vierden de overwinning met een biertje op VCC en we kijken uit naar de volgende wedstrijd.

Hopelijk tot dan!