Home » Laatste nieuws » Ruime overwinning voor de Zami’s: VCC Zami – VVV Zami: 2-0*
Laatste nieuws

Ruime overwinning voor de Zami’s: VCC Zami – VVV Zami: 2-0*

Door David Cousins

De Zami’s zijn onderweg naar hun derde kampioenstitel in drie jaar. Het op papier sterke VVV werd vrij gemakkelijk aan de kant gezet. De kracht van dit Zami-team zit in de diepte van de selectie: er is eigenlijk geen enkele zwakke schakel aan te wijzen!

kapotte tafelMark was er niet, dus namen Yves en Sander de honneurs waar. Ook Shujah ontbrak, maar gelukkig hadden we Sono in zijn plaats. Na verloren toss mochten wij gaan fielden. Sono en Ed openden zeer accuraat. Ondanks het uitstekende battingwicket waren zij praktisch onbespeelbaar, wat goed te zien is aan hun mooie bowlingcijfers. Hun nummer 1 batsman zag er bijzonder weinig van. Toen hij er eindelijk eentje raakte werd hij briljant op de boundary gevangen door Sander, op het bowlen van Ed.
Daarna waren onze routiniers aan de beurt: Marek, Marc en Yves wisten de run rate goed onder controle te houden. Helaas werden in het veld niet alle kansen benut. Dit is iets waar we met z’n allen aan moeten werken! Ook de jongere bowlers kregen een kans, maar uiteindelijk was het Colin die een masterclass cricketpsychologie gaf: eerst de batsman wijsmaken dat je supersnel gaat bowlen, om hem vervolgens te verassen met een goed gecamoufleerde langzamere bal.

Ik ontkom er helaas niet aan om een speciale vermelding te maken van de wicketkeeper. Ik schrijf niet graag over mezelf, maar mijn teamgenoten zullen het er unaniem over eens zijn dat ik mijn bijzondere prestatie van zaterdag niet ongemerkt voorbij mag laten gaan. Allereerst een persoonlijk record van 8 (!) onnodige stumpings. Het voetenwerk was, zelfs voor mijn doen, uniek. De twee hoogtepunten waren echter de torenhoge skier (dank aan Noot, die mij naam riep zodat Frits een stapje opzij kon doen) en de spectaculaire run out-poging aan het dode wicket.

Als je dit zo leest, mag het een wonder genoemd worden dat VVV nog boven de 200 is gekomen. We hadden er echter alle vertrouwen in dat we dit op het snelle veld zouden kunnen halen. David opende en maakte een classy half-century. Auke en Sander hadden een degelijk partnership, maar bleven achter bij de benodigde run rate. Gelukkig konden Yves en Sander versnellen. Toen Marc inkwam was de RRR opgelopen tot bijna 10. Yves en Marc hielden ons in de race, wonderbaarlijk genoeg niet met vieren en zessen, maar juist met snel en slim runnen. Van de laatste over moesten we 20 runs hebben, maar met Marc en Marek op de mat is dat geen enkel probleem. Punten in de pocket en op naar de topper tegen HCC!

 

Reacties op Twitter:

Colin Ewen @CEwen_RULPedantics
Helaas enkele onjuistheden in dit verslag. We speelden op gras: Marc en Marek stonden niet op de mat maar op de pitch.

Donald Trump @Kremlin.ru
Great match, just great. The biggest victory in terms of winning since the election! #dtrump2ndterm

Ivo Neuerburg @INeuerburg
Die tafel was al kapot. Die bail ook!

Buus Holleman @suub123
Die bal had ík zelfs sneller gevonden! #zoekbuuszoek #grijzemongool

Colin Ewen @CEwen_RULPedantics
Nee, er waren geen twee grijze mongolen. Ik ben Schots.

Marc Nota @clubhuismanagervcc
Ik heb ook nog een paar foutjes ontdekt: ‘2-0’ moet zijn ‘0-2’. ‘classy half-century’ moet zijn ‘imperial duck’


* Bij het ter perse gaan was de uitslag nog niet bekend.