Home » Laatste nieuws » Ryan Klein goud waard, VCC als koploper naar play-offs
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Verslagen

Ryan Klein goud waard, VCC als koploper naar play-offs

In de afgelopen weken liepen alle sterren uit de cricket-Topklasse op hun tenen. Goede prestaties in de nationale competitie konden net het verschil maken: geselecteerd worden of niet. En de geselecteerden wilden zich graag in de basis spelen van het Oranje-team dat in juni en juli in Zimbabwe WK-kwalificatie moet afdwingen. Ryan Klein en Michael Levitt slaagden met vlag en wimpel: Levitt met 115 runs en Ryan Klein met twee maal vijf wickets. Mede dankzij deze internationals kwam VCC in het Pinksterweekend tweemaal als winnaar van het veld.

Op zaterdag begon de innings van VCC niet goed met snel wicketverlies, maar Michael Levitt en Noah Croes zorgden er met een partnership van 104 runs voor dat VCC weer volledig in de wedstrijd zat. Drie ‘veertigers’ (Croes, de voor even aanwezige Van Beek en Shariz Ahmad) bepaalden het Voorburgse totaal op maar liefst 285 runs.

De Voorburgse bowlingbeurt werd gedomineerd door Ryan Klein. De 25-jarige Zuid-Afrikaanse Nederlander kreeg vijf Amstelveners uit en kwam met de prachtige bowlingcijfers 5-42 van het veld. VRA kwam tot 191 runs.

Tweede Pinksterdag: VOC

VOC zette eerst battend een solide 266 neer. Zes Rotterdammers kwamen in de dubbele cijfers, van wie Scott Edwards topscorer werd met 76. Net als op zaterdag was Ryan Klein de grote man in de aanval van de Voorburgers. Ook nu bowlde hij in zijn eentje de helft van de tegenstanders uit. Zijn cijfers 5-31 waren nog beter dan op zaterdag.

Bij een tussenstand van 139 runs voor het verlies van vijf wickets moest VCC nog veel werk verrichten. Levitt, Croes en Musa Ahmad hadden goede scorer, maar geen van hen kon de ‘anchor’-rol vervullen en de buit binnenbrengen. Engelbrecht (61 not out) en wederom Ryan Klein (34 not out) batten echter fantastisch en maakten voor het zevende wicket een ongeslagen partnership van 75 runs.

Van de overige Haagse clubs viel vooral de Houdini-act van HCC op. Tegen Sparta kregen de Hagenaars 275 runs om de oren, maar dankzij 134 not out van Boris Gorlee achterhaalde HCC die score op de voorlaatste bal. HBS was ruim de mindere van VOC (272-127).

Op maandag waren de rollen omgedraaid: HCC verloor nipt van VRA en HBS versloeg Punjab betrekkelijk ruim. Hiermee hebben uit de Haagse regio VCC en HCC zich geplaatst voor de play-offs, die in juli van start zullen gaan.

Stand na Fase 1: VCC 9-16, Sparta 9-12, VOC, Punjab, HCC en ACC 9-10; VRA 9-8, HBS 9-6, Excelsior en Salland 9-4. De eerste zes spelen om de landstitel, de laatste vier om degradatie te ontlopen.