Home » Algemeen » Mohammed Satar Alladin overleden

Mohammed Satar Alladin overleden

 

In Memoriam Mohammed Satar Alladin 07-07-1938 – 06-04-2020

Vorige week donderdag kreeg ik het nare bericht van Gerard ten Broek dat zijn zwager en ons beide grote vriend Satar was opgenomen in het ziekenhuis. Het Corona-virus had bij hem toegeslagen. Na een aantal dagen op de IC leek Satar er toch boven op te komen. Op maandagochtend kreeg ik het dramatische bericht dat Satar de oneerlijke strijd had verloren. Vandaag, 8 april, wordt hij in kleine kring begraven.
Met zijn vrouw Geerta (jarenlang scoorster bij VUC en VCC) gaat het helaas niet goed. Zij ligt in het ziekenhuis. De situatie is stabiel, maar Geerta is ernstig verzwakt door het virus en het grote verlies van haar Satar.

Satar staat voor ongeveer 60 jaar cricket in Nederland. Begin jaren zestig werd hij lid van de Haagse Sportvereniging VUC. Jarenlang heeft hij in het eerste elftal gespeeld. In de jaren 1973 en 1974 was hij captain van het team dat in de eerste klasse uitkwam. Midden jaren tachtig (nadat cricket ophield te bestaan bij VUC) werd Satar lid van VCC. Vanaf 1982 speelde Satar ook vele wedstrijden voor SGS. De kleine vechtjas heeft in zijn cricketloopbaan tussen de 25- en 30.000 runs gemaakt. In Nederland zijn er geen of weinig batsmen die dat (gaan) evenaren!

Naast zijn verdiensten als cricketer heeft Satar zich als bestuurder enorm ingezet voor de cricketsport. M.n. zijn werk als lid van de scheidsrechtercommissie – veelal samen met zijn maatje Jan Wilts – moet hier vermeld worden. Satar was lid van verdienste van de KNCB.

De cricketwereld verliest een markante inspirerende vent, een topper. Zijn familie verliest een verbindende wijze persoonlijkheid die voor iedereen klaar stond. Mijn herinneringen aan Satar als teamgenoot, captain, bridgedocent, collega en grote vriend zijn onvergetelijk.

Rust zacht Satar.
-JK

 

Over de schrijver

Richard de Lange