Home » Laatste nieuws » Skipper’s century zorgt voor recordbrekende Zami-overwinning
Laatste nieuws

Skipper’s century zorgt voor recordbrekende Zami-overwinning

Een prachtige century van Sander leidde de Zami’s naar een knappe 277-4 overwinning op Hermes, waarmee een nieuw record voor een eerste wicket werd gevestigd.

Op een prachtige cricketdag op het prachtige graswicket en terrein van Hermes in Schiedam was het vertrouwen in een goede wedstrijd vanaf het begin groot. Sander verloor zoals gewoonlijk de toss, maar ze kozen ervoor om ons als eerste aan slag te laten gaan. Toen Sander en Dave het veld betraden voor ons openingspartnerschap in de stralende zon, was het een beslissing waar Hermes spijt van zou krijgen.

Na een wat langzame start kwam het spel op gang met 12 runs in de vierde over en dat bleek een voorproefje van wat komen ging. Het duo raakte 50 ruim voor de eerste 10e over water break en 100 tegen de 14e. Sander noteerde zijn half century kort daarna gevolgd door Dave, en niets van de Hermes bowlers of fielders leek hen ook maar enigszins van de wijs te brengen.

We waren beter dan VCC2

Na 20 overs hadden we 160 op het bord; zoals Kirk later aangaf, overtrof de Zami-scoreline in dit stadium wat VCC2 in hun T20-wedstrijd had bereikt. Sander trakteerde ons allemaal op een pijnlijke acht minuten op 99 voordat de century werd bereikt met een snelle single. Het partnerschap kwam uiteindelijk tot een einde in de 24e over toen een te ambitieuze poging tot een tweede run ertoe leidde dat Dave run out ging. Zijn 81 runs van 79 ballen, waaronder acht boundaries, toegevoegd aan de score van Sander, plus de extra’s, zorgden voor een nieuw first wicket partnership record van 191 voor de Zami’s, waarmee hij het vorige record uit 2018 versloeg.

Het is een nieuw Zami record voor een eerste wicket!

Wouter kwam op en maakte al snel duidelijk dat hij verder zou gaan met scoren, door een knappe boundary te slaan met zijn tweede bal, gevolgd door een zes een paar overs later. Behoorlijk geïrriteerd door de aanhoudende run rate, was het tijd voor Hermes om hun demon bowlers in te zetten om daadwerkelijk iemand uit te schakelen. Dit gebeurde door vader en zoon EV en TV Giezen, waarbij de jongere man bewees over een behoorlijk tempo te beschikken. Beide mannen hadden elk een over nodig om in hun ritme te komen en kregen toen het wicket dat ze echt wilden toen TV Sander bowlde. De uiteindelijke score van de aanvoerder was 109 van 77 ballen, waaronder 15 boundaries. Onze Captain Marvel verliet het veld onder luid applaus, in de veilige wetenschap dat de overwinning zo goed als zeker was.

Enter de draak

Met meer dan 250 runs op het bord en nog maar vijf overs te spelen, was het veilig om John te laten batten. Hij steeg in de pikorde naar de verheven vierde positie en ontdekte al snel de kracht van de bowling die Sander had uitgeschakeld. Een lelijke stuiter raakte onze onverschrokken zestiger op zijn arm, waardoor hij even pauzeerde om mee te leven en te controleren of hij niet gebroken was.

De oudere Giezen verwijderde vervolgens Wouter, wiens eindtotaal van 36 inclusief vier boundaries was voordat hij gevangen werd. Harold kwam op en liet al snel zien wie de baas was door snel een vier en een zes te slaan. “Houd Harold in staking” riepen ze allemaal, maar een misverstand over het lopen van een tweede zette John terug bij de crease om zijn ondergang tegemoet te zien. Hij bezweek aan een stump-shattering bal en na negen ballen te hebben overleefd, verliet hij het veld voor niets te midden van veel geklaag dat hij het altijd moet opnemen tegen snelle bowlers die hem proberen te vermoorden.

Nick kwam op, maar met nog maar anderhalve over te spelen, was er niet veel kans om te schitteren. Nick wist een mooie drie te maken terwijl Harold op 17 eindigde, beide mannen not out.

 

Een uitputtingsslag

Na een heerlijke lunch met salade ging VCC het veld op. We begonnen goed met een clean bowled van Stefan op slechts de vierde bal, wat leidde tot een uitputtingsslag in een poging de volgende man uit te krijgen. Kaushal hield de run rate laag en gaf slechts 16 runs weg aan Hermes in vijf overs. Pas in de 13e over viel de tweede batsman door een LBW van Nick, hoewel we ons geen zorgen hoefden te maken over langzame ontslagen, want de Hermes run rate was bijna de helft van die van VCC.

Kirk – die een andere ster van de show bleek te zijn met een uitstekende prestatie als onze wicketkeeper – nam een keurige vang om de derde uit te schakelen. Wouter en Nick bowlden de volgende twee clean, waarna het slechts een kwestie van tijd was voordat de rest van Hermes viel. Kirk toonde bliksemsnelle reacties door een speler te stumpen die goed uit zijn crease was en niet veel interesse leek te hebben om er snel weer in te komen.

In de slotfase kreeg Martin een LBW en Saif bowlde er twee clean achter elkaar, waardoor hun laatste man een onmogelijke achtervolging moest inzetten. Hermes hield nog drie overs vol voordat hun innings eindigde op 144 in de 29e over na een derde clean bowl van Saif. Het precieze bowlen betekende dat er slechts 22 extra’s werden gegund, waarmee de gebruikelijke Zami-regel werd gebroken dat elke over een wide moet bevatten. En er waren maar een paar komische momenten tijdens het fielden, met John die het nodig vond om twee keer om te vallen, een dropped catch en een bal die handig over de boundary werd getrapt.

VCC had dus gewonnen met 133 runs – soms meer dan onze totaalscore – en de derde innings werd gevierd met Sander die een kruik kocht. Onze dank gaat natuurlijk uit naar Hermes voor hun gastvrijheid en voor het geweldige spel!

Captain Marvel koopt een kruik om het te vieren.