Home » Senioren » Soms zit je even omhoog …
Verslagen VCC ZoMi Senioren Verslagen

Soms zit je even omhoog …

Dat gold zeker voor de Zomi’s deze week. Midden in de vakantie leek het lastig een team bij elkaar te krijgen, maar gelukkig gold dat ook voor de tegenstanders van VCC 2 en VCC 3, zodat we via de Rohit link rijkelijk konden putten uit het arsenaal nog speelgerechtigde spelers van VCC 3. Mirweis, Naman, Devesh en Unni completeerden het team dat richting Oegstgeest trok op zondag 11 augustus.

Aldaar bleek Ajax ook omhoog te zitten: ze hadden er 9, maar nummer 9 was wel een half uurtje later …  Een fielder van VCC lenen bood het eerste half uur soelaas. En tevens bleken ze nogal omhoog te zitten met het veld: dat had namelijk geen pitch. “Gelukkig” bracht een flicx pitch uitkomst. Voor hen onbekend met dit fenomeen: het is een een uitrolbaar stuk plastic met een doek eroverheen dat je kunt gebruiken op voetbalvelden als daar de volgende dag weer op moet worden gevoetbald. Wellicht dat het niet goed gebruikt werd, maar het speelde eerlijk gezegd nergens naar.

Maar dat mocht de pret voor onze openers Rohit en Naman niet drukken. Netjes op de frontfoot wisten ze de rollende ballen te stoppen en als de bal iets van bounce vertoonde voor 4 of 6 het veld uit te slaan. Uit pieteit tegenover de andere gastspelers en de tegenstander gingen de heren beiden na 20 overs retired uit (Rohit 60, Naman 73) om plaats te maken voor Unni en Gaurav. Unni sloeg twee geweldige zessen ten koste van 1 wedstrijdbal alvorens verrast te worden door een doorglijder (18), Gaurav en Mirweis zetten het runfestijn vrolijk voort (uiteindelijk 28 en 27 resp.), todat beiden op de boundary gevangen werden. In een wat rustiger tempo zetten vanaf over 26 Richard en Vishal door met snelle singles. Beiden ging stumped (15 en 7) en Divesh (21), Marc (4*) en Mike (1*, zijn eerste run van het seizoen!) mochten de laatste paar ballen van de innings facen die uiteindelijk werd afgesloten op een seizoens- en misschien wel VCC Zomi record van 278!

Na een voortreffelijke Indiase lunch (Biryani) mocht Ajax proberen in de buurt te komen, maar het werd al snel duidelijk dat dat niet ging lukken, al wist menig Ajax batsman nog een venijnige klap uit te delen alvorens het strijdperk weer te verlaten, most notably captain Snieder die pas na 37 runs zich gewonnen gaf. Helaas bleken de andere 8 batsmen en 2 batswomen minder slagvaardig, maar liefst 7 bleven er onder de 10 runs, waardoor ze na 28 overs voor 112 aan de kant zaten en VCC dus met 166 runs won. Mooie cijfers voor Vishal met 7-0-29-3 en Marc 6-3-12-1.

Mede dankzij VCC 3 zaten we dus uiteindelijk niet omhoog, maar mocht dat in de toekomst nog eens wel het geval zijn dan hing er rondom het voetbalveld ook nog bovenstaand reclamebord met goede tip ;-). Die gaat op voor de slechtste reclameslogan van het jaar.

Scorecard