Home » Verslagen » Verslagen VCC 3 » Sparta vs VCC 3 (7 juni 2023): Geweldige start van de T20 League!
Verslagen VCC 3 Verslagen

Sparta vs VCC 3 (7 juni 2023): Geweldige start van de T20 League!

VCC begon de T20 competitiewedstrijd met een gemengde teamsamenstelling. Het team was evenwichtig samengesteld met veel allrounders die plezier wilden maken en de intentie hadden om de openingswedstrijd te winnen. VCC T20 ploeg: Naman (c), Vishal, Sundeep, Samrit, Saif, Saikiran, Mohsen, Ahsen, Ayub, Usama en Karthik.

Sparta won de toss en koos ervoor om als eerste te batten, wat VCC wel leuk vond, want zij wilden jagen op hun eigen terrein en begrepen dat de omstandigheden gunstig waren voor jagen.

De openingsbeurt werd geleid door Ahsen en Mohsen. Mohsen deed het goed in zijn eerste twee overs om het explosieve batten van Sparta in de powerplay te breken en werd goed ondersteund door Ahsen om het lekken van runs te beperken. Na 2 explosieve overs van 20+ runs stond Sparta op 91/2 na 10 overs.

VCC-spinners Usama en Vishal hadden andere plannen en hun spell van 6 overs produceerde slechts 39 runs, waarbij Vishal een wicket pakte om het team terug in de wedstrijd te krijgen.

Het was weer aan de pacers (Kartik, Mohsen en Ahsen) om de innings goed af te sluiten en Sparta te beperken tot een achtervolgbare score, de laatste 4 overs gingen maar voor 32 runs. Mohsen pakte nog eens drie wickets in zijn tweede spell en sloot de wedstrijd af met een vijfling. Hij leidde de bowlingaanval en zag er gevaarlijk uit in zijn spell, waardoor VCC terugkwam in de wedstrijd. In de eerste innings leverde het VCC-team voortreffelijke veldwerkprestaties, waarbij Kartik twee verbluffende vangballen nam en Sparta na 20 overs op 162/6 hield. Mohsen was ongetwijfeld de ster van de wedstrijd met zijn 5-34 in 4 overs.

VCC-openers Samrit en Ayub begonnen explosief en stelden de Sparta-velders op de proef met hun prachtige, gegronde schoten over het hele veld. Samrit ging na een solide start run out, gevolgd door Sundeep die de vaart erin hield met twee boundaries van de eerste twee ballen die hij zag. Sparta bowlde goed om terug te komen in de wedstrijd en pakte twee snelle wickets van Ayub en Sundeep, die de start die ze hadden gemaakt helaas niet konden voortzetten.

De aanvoerder (Naman) kwam terug van zijn blessure, samen met Usama die er positief uitzag na behoudend bowlen in de eerste innings. Ze hadden een enorme uitdaging om een groot totaal na te jagen met een vereiste run rate van 10 per over.
Ze begonnen gestaag, maar zonder de vereiste run rate uit het oog te verliezen. Nadat ze gesetteld waren, gingen beide batsmen agressief te werk, waarbij Naman het voortouw nam en de enige zes van de wedstrijd sloeg richting square leg! Het was een spannende achtervolging en wat ooit een moeilijk te halen doel leek, leek heel gemakkelijk dankzij de intentie van Naman en de goede steun van Usama aan de andere kant. Naman scoorde ook zijn half century en ging helemaal tot het einde van de wedstrijd met een boundary. Hij scoorde 69* van 40 ballen en Usama zorgde voor de ankerrol aan de andere kant met een score van 39* van 30 ballen. VCC joeg de score naar 164/3 in 19.1 overs.

VCC begon de T20 competitie met een spannende achtervolging en eindigde de openingswedstrijd op een goede noot!